joi, 1 februarie 2018

va rezista Dodon pînă la final?

Începutul de an a venit ca o tornadă peste Dodon.


Nu aduce anul cît aduce ceasul

2 ianuarie 2018, Igor Dodon este suspendat de CC din funcția de președinte al R.M. Motivul deblocarea unei remedieri guvernamentale.

4 ianuarie 2018, Sergiu Sîrbu  soma CC să examineze în regim de maximă urgență constatarea circumstanţelor ce justifică interimatul funcţiei de preşedinte al R.M, pe seama promulgării legii anti propagandă.

În aceiași zi, 4 ianuarie, și Dodon se adresa la CC  în baza aceluiași caz. Sesizarea acestuia a fost înregistrată abia în 5 ianuarie cu cîteva ore înainte de decizia CC de-al suspenda temporar din funcție.

10 ianuarie 2018, Adrian Candu împuternicit de CC preia pentru a treia oară atributele de președinte în cazul modificării legii Codului Audiovizualului.

Imediat după sesizarea deputatului PD,  Serviciul de presă al Curţii Constituţionale anunța că sesizarea va fi examinată vineri, 5 ianuarie, la ora 10.30. În cazul sesizării președintelui Curtea se va expune în decurs de 6 luni.

23 ianuarie, sesizare la CC, PL vrea ca limba rusă să nu mai fie considerată  limbă de comunicare pe teritoriul R.M. O cere liderul unui partid cotat cu 0,7% din sufragii. La întrebarea care este personalitatea politică din R.M. în care aveți cea mai mare încredere, Mihai Ghimpu nu se regăsește- n listă.

Anterior Ghimpu declara: “Nu suntem noi chiar căzuți din banană”. Din banană nu, dar din banan la sigur. În primul rînd rusa este o limbă de circulație internațională. În al doilea rînd, pînă și ăia cazuți din banană cunosc mai bine rusa și engleza decît noi. În al treilea rînd, interzicerea rusei în Moldova înseamnă se declare război minorităților naționale, care constituie aproximativ 40% din toată populația rămasă.  Asta ne dorim?

Pe 23 ianuarie și  PNL  în frunte cu unionista Pavlicenco se adresa Procuraturii Generale, cu solicitarea de al suspenda pe Dodon din funcție și interzicerea PSRM ca partid. Motivul mai mult decît banal,  „atitudine discriminatorie  față de cetățenii Republicii Moldova, care au viziuni unioniste”.  Oare sunt mai discriminați vorbitorii de română, decît cei de limbă rusă? Nu prea cred.

La unison cu Sîrbu, Ghimpu, Pavlicenco sunt și analiștii Negru și Țăranu, care prin absurd construiesc tot felul de banalitați.   Partidul Democrat o să facă guvernare cu Partidul Socialiștilor, chiar dacă se fac declarații fulminante, că n-o să facă niciodată alianță”. Scopul unul singur, întărirea ideii pe segmentul drepții.

PS. Într-o lună   atîtea atacuri împotriva lui Dodon. Vă imaginați cîte au loc într-un an.
Este unicul președinte  de pînă acum supus atacurilor din toate direcțiile, doar pentru faptul că optează pentru menținerea statalității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu