joi, 22 februarie 2018

Plahotniuc tot mai aproape de prăpastie!


După toate fenomenele politice din ultima perioadă de timp, deduc că Plahotniuc nu este nici strateg și nici atotputernic precum încerca el să se impună. Este un cetățean bolnav care crede că ține lucrurile sub control.


12 februarie Renato Usatîi demisionează din fruntea Bălțiului în direct la tv.

4 zile mai tîrziu, 16 februarie, Dorin Chirtoacă își anunță demisia din fruntea capitalei. Dacă în primul caz era de așteptat, atunci în cazul lui Dorin, Plaha a fost de-a dreptul surprins. Cine s-ar fi gîndit așa-i? Mai cu seamă că, cu cîteva zile înainte de demisia lui Dorin, Ghimpu reitera în cadrul unei emisiuni tv că,  edilul nu va demisiona, demonstrîndu-și loialitatea față de stăpînul Plahotniuc. Nu exclud că, în acel moment  liderul PD se credea stăpînul lumii. Și hop, Plaha este pus în dificultate. De astă dată nici scenariu, nici pași de viitor pentru primăria capitalei nu mai are. Deci, minus 11 circumscripții uninominale, care i-ar fi adus victorie.

Că Plaha este monitorizat de Interpol o demonstrează personal prin disperarea sa de-a mitui tot ce mișcă. Să expediezi 2 tone de alcool, ciocolate, prosoape, cărți și pixuri  doar pentru a-ți promova omul de încredere. E cam de tot. Dacă omul nu se poate  evidenția de unul singur, reiese că cunoștințele acestuia sunt extrem de vagi pentru o astfel de instituție.  Prin revenirea lui Pîrlog la Interpol, Plahotniuc ne demonstrează că i s-au  rărit oamenii de încredere. Altfel spus, se îngustează lesa pentru el.

Ce ține de Interpol, după cazul dat, imaginați-vă și singuri cît de înalt este gradul de profesionalism al unor angajați, numiți și ei, ca și Lecari al nostru. http://unimedia.info/stiri/doc-petrecerea-data-de-autoritatile-moldovene-la-interpol-peste-doua-tone-de-ciocolate--carti-despre-moldova--lucrari-din-ceramica-si-costume-populare-148465.html

Atentatul asupra sa, iarăși o formă de-a atrage atenția către el. Un om care controlează SIS-ul și MAI-ul,  ne vorbește nouă depre  tentativă de omor asupra sa. Or, aceste instituții sunt ultra dotate cu echipament tehnic de interceptarea convorbirilor. Deci, nici vorbă de omor nu poate fi.

Întrevederea lui Plahotniuc cu Jagland, prezentată cu mare fast de echipa PD drept o victorie a lui Plahotniuc. Ca a doua zi să constatăm că, Jagland s-a întîlnit de fapt cu ministrul de externe, Andrei Galbur, şi ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari,  iar Plahotniuc s-a strecurat în dreptul ușii.  În timp ce poza  expusă de PD, e una din arhiva păpușarului.

În multe cazuri nici firmele de lobby nu pot fi de un real folos. În luna august 2017, Plahotniuc și-a  angajat 2 firme de lobby pentru a-și curăța  imaginea.  Plăcerea dată l-a costat pe păpușar juma de mil de dolari.  Din suma dată Plahotniuc a reușit să se întîlnească cu cîțiva politicieni cunoscuți doar în SUA, numele cărora nu valorează cam nimic.  În schimb, Maia Sandu fără niciun leu, ba chiar cu biletul achitat de partea americană” se întîlnește cu Madeleine Albright, secretar de stat al SUA în perioada 1997-2001 și nu doar. Hazliu așa-i?

Sunt cazuri cînd banii sunt chiar inutili, iar Plahotniuc se convinge de asta la moment.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu