vineri, 8 septembrie 2017

Pe banii cui se diorgăiește Macovei?

Petru Macovei, director executiv Asociația Presei Independente (API).

Aparent independent, însă dependent de fondurile internaționale. Este cel mai incisiv personaj din spațiul public care optează pentru lichidarea mass- mediei rusești.

În anul 2016 Macovei, prin intermediul asociației pe care o conduce primește de la Fundația Soros- Moldova  grant în valoare totală de $ 68 146, prin intermediul a două proiecte:
„Media Forum” -$ 28 500 dolari.
„Stimularea gindirii critice” – beneficiari: Consiliul de presă; API -$ 39 646 dolari. http://soros.md/files/1_Raport%20de%20activitate%202016.pdf

Tot în 2016, API este sponsorizat de National Endowment  for Democracy (NED) cu  $54,600. http://api.md/page/ro-proiecte-active-37 

Numai de la 2 instituții internaționale API s-a înbogățit cu $122 746. În realitate numărul granturilor anuale țin de ordinul  sutelor de mii de euro. O simplă privire pe site –ul API scoate în evidență peste 10 sponsori internaționali.

Banii care îi ridică justifică pe deplin agresivitatea și manierea de-a comenta și ataca orice dezie a lui Dodon.

Pe 1 septembrie redactorului șef AIF i-a fost interzis accesul pe teritoriul țării. Imediat Macovei  a comentat pe pagina sa de facebook: Redactorului-șef al publicației "Argumentî i factî", care este un ziar propagandistic rusesc, la fel ca și AiF Moldova, editat de compania deputatului socialist Furculiță, soția lui Dodon fiind angajata acestei companii, i s-a interzis intrarea în Moldova. Dodon se diorgăiește”.

Pînă la urmă nu s-a diorgăit atît Dodon pe seama cazului, pe cît s-a diorgăit Macovei.  Mesajul, unul insipid de altfel, nu  face față unui reprezentant ce pretinde a fi director executiv API.

E clar acum poziția cui o exprimă Petru Macovei?

Pentru așa bani fiecare din noi ar urla ziulica mare jos Dodon,  mass- media rusească lichidată.

PS: Astfel de granturi Soros-Moldova oferă din 1992. Imaginați-vă cît au agonist în timp așa numiții ziariști independenți și societatea civilă care ne ghidează pe făgașul european. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu