marți, 12 septembrie 2017

Sturza, băiețandrul din mînile lui Plahotniuc


Eugen Sturza este o figură puțin cunoscută în spațiul public, însă destul de dubioasă.

Este absolvent al Facultății de Finanțe, ASEM. Instituție pe care o  finisează în anul 2008.

În 2009 este recrutat de echipa PLDM și propulsat pînă la funcția de consilier al premierului Filat.  Unde se reține pînă în 2013.

În timp ce mandatul lui Filat s-a încheiat în 2013, pentru Sturza s-a deschis a doua ușă la Guvern. De astă dată Leancă îl face  membru al echipei sale numindu-l șeful cabinetului. Funcție care i-a tot dus faima.

Potrivit Rise Moldova, în perioada cînd era șef al cabinetului,  Sturza a încasat de la Fundația Soros  830 mii de lei. Bani care nu i-a declarat. https://www.rise.md/articol/leanca-soros-consilierii-de-milioane-ai-premierului-2/ Alți 400 de mii de lei i-a ridicat sub formă de salariu de la stat.

În timp ce deținea funcția de șef al cabinetului prim- ministrului, Leancă semnează contribuția secretă ce prevede  acordarea creditelor de urgență băncilor aflate sub administrația specială a BNM.

Pentru tăinuirea faptelor este propulsat la funcția de vicepreședinte PPEM.

În 2015,  îl regăsim pe Sturza drept moderator pe reforma administrației publice în cadrul Institutului de Politici și reforme Europene. Institut  înființat de Leancă și finanțat din granturi externe.


PS. Sturza este băiețandrul care habar n-are ce –i cu viața lui, însă poate executa întru totul ordinile păpușarului. 

Atîta timp cît reprezintă interesele altcuiva decît ale statului, nu poate deține funcția de Ministru al Apărării.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu