joi, 26 ianuarie 2017

Victoriile lui Dodon vs eșecurile lui Plahotniuc

Dodon este un personaj extrem de mistic la fel ca și Plahotniuc. Aparent o carte deschisă, însă imprevizibil în acțiunile ulterioare. Probabil, acest lucru la și ajutat să ajungă unde este în acest moment.
Imprevizibilul  Dodon
Spre deosebire de Plahotniuc, Dodon a reușit performanța să ajungă președinte votat direct de popor. Ceea ce lui Plahotniuc nu-i va reuși vreodată, nici macăr îngenunchindu-ne pe toți.

Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea societății, deși, 3 ani în urmă pornea de la procentul tovarășului PL. V-ați întrebat vreodată cum de s-au inversat pozițiile într-un timp restrîns? Și nu pentru că ar avea  cea mai consolidată echipă, nici pentru faptul că ar beneficia de sprijinul Rusiei,  ci  ratingul său  este direct proporțional cu antiratingului mulțimii vide (oponenților politici). Cu cît e mai prost Dodon în fața intelectualilor, cu atît e mai deștept în fața poporului, cu cît se aruncă mai multă mizere în capul minorităților și celor care se indentifică drept moldoveni, Dodon se transformă –n salvator.

Ratingul lui Dodon a crescut enorm și de pe urma consolidării creștinismului și familiei tradiționale, în defavoarea legii anti discriminare susținută de majoritatea pro- europeană.

În 2014, din postura de președinte al PSRM,  Dodon reușea performanța de-a se așeza  la masa tratativelor chiar cu  Putin. Nu cred că la acel moment Dodon însemna ceva pentru liderul de la Kremlin. Chiar și așa Putin i-a oferit 20 min din timpul său. De ce nu i le oferise lui Plahotniuc? Doar în 2014 acesta nu era deloc pierdut în cărțile de la Kremlin.

La o lună de la investire a reușit performanța de-a realiza 70% din promisiunile făcute în campania electorală pentru 100 zile de mandat. Ceea ce n –a reușit păpușarul prin intermediul guvernului Filip.

Dodon acuzat de cîrdășie cu Plahotniuc
În ultimile zile se conturează tot mai mult ideea că Dodon l-ar ajuta pe Plahotniuc să revină în fruntea executivului în 2018. Cum s-ar putea produce acest fapt nimeni nu cunoaște, însă toți susțin una și aceiași.

Dacă facem o incursiune în trecutul nu prea îndepărtat ne reamintim că aceiași indivizi îl cotau pe liderul socialist cu șanse zero în fața liderului PAS. De unde și concluzia: misiunea lor este de-a sustrage atenția de la acțiunile președintelui ales spre profețiile dînșilor. Despre acțiunile lui Dodon vorbeau chiar și aunci cînd guvernarea vota pe ascuns pachetele de legi cerute de FMI.

De facto, imaginea lui Dodon dintotdeauna a fost asociată cu a lui  Plahotniuc. Însă, nimeni pînă la moment n-a reușit să demonstreze cu probe concludente legăturile acestora. Oare de ce? Doar știm cu toții că Plahotniuc taxează fiecare muscă. Cel mai probabil păpușarul nu deține nicio probă de compromat împotriva lui Dodon, în caz contrar nu se înroșea Moldova.

Mai mult decît atît, în ultimile sale intervenții Plahotniuc apare destul de alarmat. Toate planurile sale sunt date peste cap de președintele Moldovei.

Lupu așa și n-a ajuns ambasadorul RM în SUA precum își dorea chiar Plahotniuc. Prin decizia sa din 18 ianuarie, Dodon nu va acredita noii ambasadori propuși de Guvern.

Imediat după declarațiile lui Dodon privind datoria Transnistriei la gaze, guvernul a iniţiat negocieri secrete cu Gazprom în privința lor. Apropo, niciun expert n- a vorbit despre acest fapt.

PS. E greu a te încrede la moment în cei ce  promovează cu înverșunare parcursul european al țării. Marea majoritate dintre ei automat susțin acțiunile lui Plahotniuc de dragul integrării europene pentru al intimida pe tovarășul Dodon. Mașinăria a pornit deja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu