marți, 31 ianuarie 2017

Isteria societății civile

Pe 19 ianuarie curent un grup de ONG- iști “declarați pro- europeni”, în frunte cu președintele Asociației pentru  Politică Externă, Victor Chirilă somau societatea asupra unor “aberații” expuse de Dodon, în cadrul vizitei la Moscova.  Pe unul din subiectele expuse în declarația semnată de 44 de reprezentanți, dl Chirilă a mințit poporul în modul cel mai impertinent.

Din declarație: “Pagubele economice cauzate de suspendarea Acordului de Asociere se vor ridica, pe termen scurt, la sute de milioane de EUR, iar mii de cetățeni moldoveni își vor pierde locurile de muncă”.

În acest context, țin să reamintesc dlui Chirilă, că “Regimul liberalizat de vize este aplicat în cazul călătoriilor scurte, de maximum 90 de zile timp de jumătate de an. Persoanele care vor încălca acest regim riscă sancţiuni, precum amenzi de până la 3 mii lei sau interdicţia de a călători în UE pe o anumită perioadă”. http://www.realitatea.md/moldovenii-vor-putea-calatori-liber-in-30-de-state-inclusiv-non-membre-ale-ue-din-romania-pana-n-portugalia_1447.html

Acordul liberalizat de vize nicidecum nu prevede locuri de muncă pentru moldoveni, în statele membre ale UE. Ceea ce încercă dl Chirilă să ne inducă. Mai mult decît atît, dl Chirilă cunoaște foarte bine că, moldovenii ce muncesc în străinătate o fac doar în baza buletinul românesc, or aflîndu-se illegal de ani buni, dobîndind la rîndu-i cetățenia statului pe teritoriul căruia își desfășoară activitatea.

Un alt moment, la fel de important, expus în cadrul declarației este că “Pagubele economice cauzate de suspendarea Acordului de Asociere se vor ridica, pe termen scurt, la sute de milioane de EUR”.

Cunoaște cineva cîte mil de euro a investit UE în RM pentru deschiderea a noi locuri de muncă?

Numiți-mi măcăr o întreprindere deschisă de europeni pe teritoriul țării? Ca să vă cred dle.

Așa că, înainte de-a manipula poporul cu astfel de aberații treceți în revistă toate granturile pe care le-ați obținut de la europeni în tot acest răstimp, în schimbul declarațiilor manipulatoare, scopul cărora este destabilizarea situației interne.


PS. Moldova n-are nevoie de un alt maidan, precum o cere așa zisa „societate civilă” la îndicația cuiva de sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu