joi, 3 noiembrie 2016

Scîrție alianța dintre Da și Pas

În timpul negocierilor pentru desemnarea candidatului unic Da și PAS au încheiat o serie de deziderate. Cerințe pe care Maia Sandu le-a încălcat la doar o zi de la primul tur prezidențial. Preferîndu-l pe Plahiș.
.............................................................
Primul deziderat înaintat de Da a fost ca Noul președinte nu trebuie să colaboreze cu guvernarea pro- europeană. Cerință pe care Maia ar fi acceptat-o greu, doar că a schimbat-o în favoarea păpușarului, la nici o zi de la primul tur prezidențial: „voi colabora cu guvernarea, când va aproba legi care vor fi folositoare acestui stat”Astfel, fără pic de jenă Maia a scuipat peste dezideratele DA trasate în PMAN.

Declanșarea alegerilor anticipate, a fost următorul punct înaintat de Da. Deziderat la care Maia din nou și-a revizuit poziția. Potrivit ei, alegerile anticipate nu sunt necesare la moment, ci trebuie să survină conform expirării mandatului actualei guvernări. Pas prin care Maia Sandu legitimează cu orice preț guvernarea Plahotniuc.

Dezbătut intens a fost și numele viitorului procuror. În timpul dezbaterilor  Maia la asigurat pe Andrei că-l va face procuror general. Doar că în scurt timp de la desemnarea unicului candidat, în presă s-a scurs numele viitorului procuror.  Este vorba de Eduard Harujen, actualul procuror interimar, dar și omul de încredere al păpușarului.

Reeșind din faptul că persoana spre funcția dată este înaintată la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, Năstase n-are sorți de izbîndă. Iar Maei, nu-i va rămîne decît să semneze pentru procurorul păpușarului. Ulterior se va lamenta prin presă precum a mai făcut-o.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu