miercuri, 6 iulie 2016

Plahotniuc și Sindromul DOWN

La începutul lunii mai  2016, Plahotniuc, pe furiș, a întreprins o vizită în SUA, scopul căreia nici pînă acum n-a fost elucidat pînă la final. Întîlnirea i-a ridicat nițel “avtoritetul” păpușarului pentru organizarea  Forumului oamenilor de afaceri "Republica Moldova în noul context regional", dar nu suficient de mult pentru al impresiona pe însuși  Barroso.

Deși, evenimentul se preconiza a fi mega, în fapt s-a dovedit a fi unul nesemnificativ. Lucru rezultat din însuși “prezența numeroasă” a persoanelor la evenimentul propriu-zis. Deși toți se așteptau ca ex-președintele Comisiei Europene să laude intens activitatea oligarhului, acesta s-a rezumat în a critica dur îndeletnicirea guvernării, și a dat de înșeles că UE nu va sprijini în ruptul capului mahinațiile sale.

Imediat după aceste” evenimente grandioase” și laude excesive pe facebook, mediile lui Plahotniuc  au încercat să dezvăluie misterul pentru cititori,  prin  realizarea a două mega interviuri. Convorbiri în care nici pînă acum nu mi -e prea clar, în care a vorbit Plahotniuc și-n care asistentul său, deoarece decalajul între felul de-a gîndi și-a se exprima la păpușar este enorm. Or, lui Plahotniuc îi lipsesc ambele calități.

Ca să fie cît mai popular, Plahotniuc și-a amintit și de cultură. “Am amintiri plăcute şi calde legate de Dumitru Matcovschi, un om inteligent, înțelept și curajos, pe care mă simt norocos că am avut ocazia să îl cunosc în viață. Îmi amintesc cu drag de toate întâlnirile noastre, la fel cum probabil își amintesc mereu rudele sale, prietenii, consătenii, oamenii apropiați care l-au apreciat și care îi promovează opera în continuare”, menționează pe pagina sa oficială.  Ce fel de politician care nu îmbrățisează arta? Măcar de nevoie, dacă nu de voie.

În consecutivitatea evenimentelor se înscrie și recentul eveniment realizat de ambasada SUA la Chișinău cu ocazia  Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, unde “Plahotniuc ca un important sprijin al SUA și politician cu renume al Moldovei” a fost nelipsit. S-o fi autoinvitat sau totuși a fost invitat?

Un lucru este cert oricare n-ar fi formula, nu-i stă bine unui ambasador să se întrețină cu un om care a intrat în dezgrația poporului, că o poate sfîrși ca el.


P.S. Plahotniuc suferă de sindromul DOWN, motiv pentru care toți trebuie să-l accepte așa cum este. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu