marți, 26 iulie 2016

Chirtoacă va pleca în șuturi?

Dorin Chirtoacă este cu siguranță cel mai detestat edil al capitalei, motiv pentru care nu este exclus ca va pleca în șuturi.

Referendum???
Încă în 2013 Igor Dodon susținea deschis ideea organizării unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Deși, acumulase 90 de mii de semnături pentru declanșarea plebiscitului, cu 30 de mii mai mult decît norma admisibilă,  președintele CEC, Iurie Ciocan, ca și-n cazul semnăturilor colectate de DA recent, a spus că acestea nu aveau  nicio valoare juridică. Or, ceea ce a făcut Ciocan n-a fost altceva decît un gest obscen în adresa chișinăuienilor mai întîi, ulterior către întreaga țară.

Apropo, o bună parte a societății civile, mari adepți ai întegrării europene criticau adînc decizia PSRM, ca acum inșii, de pe pozițiile de consilieri municipali,  să lupte cot la cot cu cei pe care-i criticau 3 ani în urmă, pentru demiterea primarului general.

Despre demiterea lui Chirtoacă, Igor Dodon vorbea și-n timpul campaniei electorale locale. Situație trecută pe lîngă urechile multora care se amuzau de decizia respectivă. Ca să regrete enorm după ce Chirtoacă a venit la cîrma primăriei al treilea mandat consecutiv.


Despre demararea unui referendum pentru demiterea lui Chirtoacă vorbea însuși președintele fracțiunii PSRM la începutul mandatului, idee care nu s-a soldat cu vreun real folos. Respectiv, a fost necesar ca ea să pice de 3 ori, ca ulterior consilierii PPEM s-o relanseze și să culeagă laurii în rîndurile votanților. Ca la moldoveni...

Reiese că atunci cînd o lansa PSRM veneau tancurile rușești, acum cînd e lansată de PPEM vin tancurile cui?

Un lucru este cert, Chirtoacă nu-și va sfîrși mandatul în aplauze. În situația sa va fi mai rău decît în cazul lui Ghimpu.

Teamă mi-e ca urgența nu-i va fi de un real folos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu