miercuri, 20 iulie 2016

Chirtoacă a adus Europa în curțile funcționarilor PL

În timp ce primarul Chirtoacă se vaicără la tv că i se taie bugetul anual, funcționarii publici, aflați în subdiviziunea sa,  se îmbogățesc vizibil de la an la an și asta  în condiții de austeritate.
...
Mă voi referi doar la cîțiva din ei care în tot acest răstimp sunt mîina dreaptă a primarului Chirtoacă.
...
Vadim Brînzaniuc- din anul 2009 devine specialist principal în cadrul Direcției Relații cu Publicul din cadrul primăriei Chișinău. Din postura respectivă Brînzaniuc ridica lunar un salariu de  2642 de lei, anual 32 de mii de lei. Anul următor, Brînzaniuc este avansat în funcția de șef al Direcției Relații cu Publicul. Din poziția dată, Brîzaniuc a declarat un salariu anual de 100 de mii de lei, ceea ce- ar însemna  5 mii  de euro la cursul de astăzi de 21, 85 lei.

În declarația pe venit pentru anul 2014 Brînzaniuc declară 2 mașini, o Skoda Superb nou-nouță, produsă în anul 2014 valoarea căreia este de 22 de mii de euro și un   Land Rover-ul prețul căruia este mult peste a Skodei. Precum și o casă cu 2 nivele dată în expluatare în 2014.  Potrivit cadastrului, imobilul este estimat la  1.515.590 de lei.

Așa cum am menționat mai sus, Brîzaniuc a declarat pentru anul 2014 un venit anual de 100 de mii de lei din salariu de funcționar public, la care se adaugă 153 de mii de lei, bani obținuți de soția sa. În total, familia Brînzaniuc în 2014 a avut venituri  de 11 mii 578 de euro. Sumă care nicidecum nu justifică luxul funcționarului de la primărie.
Deși a fost luat la ochi de CNI, Brînzaniuc a scăpat basma curată.

Veronica Herța- despre ia Ghimpu a menționat de mai multe ori car putea fi viitorul edil al capitalei. Herța este cea care gestionează banii la primărie după bunul plac al lui Chirtoacă. Aflată în fruntea Direcției Finanțe, Herța a îndicat pentru anul 2014 venituri de 215 mii 598 de lei, dintre care  94 351 lei le-a obţinut din indemnizaţia de maternitate pentru creşterea copilului, asta în timp ce îndemnizația unică la naștere este de 400 de lei lunar. Ce salariu trebuie să aibă dna Herța pentru a beneficia de o așa îndemnizație?  La care se adaugă două case, un teren agricol, un automobil Hyundai, cumpărat în 2008, în valoare de 85 000 lei.  Herța a fost vizată și de CNI, pentrucă nu și-ar fi declarat alte cîteva terenuri și conturi bancare.

Vlad Coteț- este numit vice­pri­ma­r al  municipiului Chi­și­nău în anul 2007 a dată cu venirea lui Chirtoacă în fruntea instituției.  În decurs de 4 ani, a reușit să-și procure un palat imens situat în suburbia capitalei. Coteț s-a lăudat lumii întregi că conduce și-un automobil pe măsura sa, mai exact o mașină de model Toyota, pro­cu­rată în lea­sing încă în 2008. Prețul unui asemenea automobil pornește de la 17 mii de euro. În timp ce-n declarația pe venit soții Coteț au menționat un venit anual de 260 de mii de lei.   Actualmente, Coteț se află în arest pentru luare de mită în proporții deosebit de mari.


Mihai Moldovanu- este unul din cei mai avuți  consilieri locali. Deține la activ o casă de toată frumusețea situată în sectorul Botanica al capitalei, valoarea căreia se ridică la 6 milioane de lei. Precum și 2 apartamente. Soții Moldovanu se laudă și cu două firme specializate în creșterea păsărilor și animalelor. Potrivit ziarului de gardă, Moldovanu gestionează și o firmă de detectivi particulari. Deși se vaicără că salariul de consilier e mic, nicidecum nu cedează locul altuia.

Iurie Nastas- a intrat în gura presei după ce- a fost prezent la vînătoarea din pădurea Domnească soldată cu moartea lui Sorin Paciu. Despre Năstas se cunoaște că ar fi un burghez al capitalei. Are afaceri în domeniul extragerii pietrișului și a pietrei. Se află în CMC doar pentru ași proteja averile.

Vadim Cojușneanu-supranumit stăpînul cimitirilor.  Cîndva fost șofer al lui Voronin,  actualmente, consilier municipal pe listele PL, precum și direc­to­r ÎM Com­bi­na­tul Ser­vi­cii Fune­rare. Din funcția respectivă Cojușneanu a pus pe roate o afacere  cu cavouri destul de profitabilă. Prețul unui mormînt în 2010 varia între 1000 si 3000 de lei în funcție de loc. Tot Cojușneanu ar fi proprietarul unei firme de construcții.

Mariana Lungu- potrivit declarației pe venit, în 2014 Lungu ar fi încasat 69 de mii 600 de lei din activitatea de consilier. Pe cînd, soțul său cu 15 mii 600 de lei mai puțin. Este posesoarea unei vile situate în comuna Tohatin, despre care presa a scris că din banii publici și-ar fi construit drum pînă-n poarta sa, ceilalți locatari ai suburbiei au fost dezavantajați. E clar de ce.  Mai deține 3 terenuri, dintre care unul cu scop agricol. Lungu este și administratoarea Manejului de atletică uşoară din Chişinău și consilier municipal pe listele PL din  2011.


Lista poate continua la infinit…

P.S. Chirtoacă  în decurs de 9 ani în loc să transforme Chișinăul într-o capitală europeană cum a promis, a adus Europa în curțile funcționarilor PL.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu