marți, 29 decembrie 2015

Portretul robot al lui Renat Usatîi în 50 de teze

Spre sfîrșit de an vă propun portretul robot al celui mai popular politician din Moldova reconstituit în baza tezelor expuse de la intrarea lui Usatîi în politică  pînă în prezent.


Usatîi și lumea interlopă

Pentru prima dată de Renato Usatîi am auzit în anul 2012, ca și mulți din voi, datorită unei înregistrări în care „marele haiduc de Bălți” îi spunea asociatului său Gherman Gorbunțov că-i poate rezolva problemele prin intermediul Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție controlate de Plahotniuc.https://www.youtube.com/watch?v=nNM40XihoTA  După ce, tot el, cu ajutorul păpușarului l-au deposedat pe acționarul rus de 78% din acțiunile UniversalBank în august 2011.

În cadrul dialogului dintre ei,  Usatîi a menționat de mai multe ori numele lui Plahotniuc, a viceguvernatorului BNM , Ema Tăbîrță, dar și a unor bancheri ruși. Chiar și așa  Usatîi a decis să se apropie de Filat, încă prim-ministru pe atunci. http://adevarul.ro/moldova/actualitate/vlad-filat-renato-usatii-1_52852272c7b855ff56f745f4/index.html Reușind astfel să obțină diverse dividende politice, printre care și funcția de consilier al liderului PLDM. http://www.trm.md/ro/electorala-2014/renato-usatii-sustine-ca-a-fost-consilierul-lui-vlad-filat-pldm-neaga-afirmatiile Pe care tot el ulterior la și turnat.

Despre faptul că Usatîi intenționa să se lanseze în politică am aflat de la „marele jurnalist de investigații” Gabriel Călin, o slugă a lui Plahotniuc,  în cadrul unui interviu,  https://www.youtube.com/watch?v=rdDsyNNidvY pe care ulterior Usatîi l-a preluat în echipa sa. De fapt, acesta a fost primul pas a lui Plahotniuc în care am fost familiarizați pe larg cu apariția gastarbeiterului moldovean.

Între timp, în presa de la Chișinău reapare în vizor fostul bancher, Gherman Gorbunțov.  Care susținea la rîndu-i că Usatîi a fost implicat direct în asasinarea sa la Londra. http://www.jurnaltv.md/ro/news/2014/11/5/gorbuntov-il-acuza-pe-usatii-10072710/ Acuzații destul de grave, dar care pînă în prezent nu au fost elucidate. Deși subiectul dat a fost mediatizat pe larg imaginea lui Usatîi n-a avut de suferit.

Un an mai tîrziu, vara anului 2013, într-un interviu acordat portalului unimedia, Usatîi declara că se cunoaște cu majoritatea politicienilor de la Chișinău. Despre Filat susţinea, încă de pe atunci, că este „cadavru politic”. Pe cînd, de Plahotnic acesta declara că ar fi omul de afaceri „care se ține de cuvînt”.  Adică, e un businessman corect si onest! http://unimedia.info/stiri/video-ce-spune-renato-usatii-despre-filat–plahotniuc-si-ghimpu-63847.html

Unii indivizi bine informați susțin că Usatîi și Plahotniuc ar fi cumetri. În discuțiile private, Usatîi îi spune lui Plahotniuc NANU…
Există înregistrări audio postate pe portalul crimerussia.ru, în care Usatîi vorbește despre conexiunile sale cu cei din  Solnecinaia Energhia, adică, gruparea solnțevskoie. Plahotniuc, la fel a fost monitorizat din 2007 pînă în 2012 de către Interpol pentru conexiunea sa cu gruparea  solnțevskoie.
Ca şi alţi politicieni, sateliţi ai PD, în cadrul apariţiilor publice Usatîi îl ataca exclusiv doar pe Filat. Drept exemplu serveşte următorul link, http://ru1.md/ro/vozmozhnosti-razobratsya-rodstvennikam/ unde Usatîi declară că Filat este o lepădătură, iar Plahotniuc un businessman onest. Dar şi  înregistrarea video http://inprofunzime.md/stiri/politic/video-renato-usatii-suparat-foc-pe-efrim-si-filat-cum-i-a-injurat.html în cadrul căreia Filat şi Efrim sunt numiţi cu text deschis „p…..şi”.

În cadrul campaniei electorale pentru parlamentare, Usatîi recunoştea că în crearea echipei sale a fost ajutat de cineva, fără a oferi careva detalii.Chiar și așa, răspunsul îl găsim la mediile lui Plahotniuc și partenerilor săi de afaceri: holdingurile hotnews.md, politic.md, 24info.md, kp.md, deschide.md si televiziunile locale ale păpușarului unde a fost și este promovat cu intensitate.
Oamenii lui Plahotniuc, gen: Gabriel Călin fac parte din echipa lui Usatîi. Acesta este şi portavoce a gastarbaiterului moldovean.  http://www.europalibera.org/content/article/25136628.html Actualmente, lingăul respectiv la comanda păpușarului distruge imaginea trustului media Jurnal, dar și a finanțatorului acestuia. Membri ai echipei sunt 99% din bloggerii voxpublika, realitatea.md  care se întrec în comentarii denegratoare la adresa adversarilor politici lui Plahotniuc, dar şi celor care încearcă să-i rostească numele stăpînului. Dacă nu am dreptate, de ce Vasilcău, Mihăieș, Burlac, etc, nu pomenesc nici-un cuvînt despre Usatîi? Între timp cei care au avut curajul să o facă li s-au sistat definitiv blogurile de pe platforma voxpublika.

Plahotniuc controlează și institutele sociologice Imas, CBX-AXA. Toate ele  constant îl cotează pe Usatîi cu un scor electoral  foarte înalt,  nu mai puțin de 15%. http://unimedia.info/stiri/sondaj-pcrm–21–pldm–12-7–pd–6-5–pl–6–pn–6-80544.html http://unimedia.info/stiri/sondaj-imas-5-partide-cu-sanse-de-a-accede-in-parlament-82481.html  http://www.infotag.md/reportaje/769243/  Așa a fost în timpul campaniei electorale, așa este și acum.

Usatîi a declarat de mai multe ori că  a fost monitorizat de SIS. Timp în care a stat ascuns, în bîrlogul păpuşarului – hotelul  Nobel. Lucru recunoscut chiar de el. http://www.noi.md/md/news_id/42689  Semn că Usatîi mai are multe de dezvăluit.

Anul trecut, Realitatea.md  ne informa că Usatîi deţine aproximativ 585 de mii de acţiuni Gazprom în valoare totală de circa 4 milioane de dolari. http://www.realitatea.md/renato-usatii-de-ine-un-pachet-de-585-000-ac-iuni-gazprom-ce-venit-i-a-adus-in-2013_10011.html  Important de menţionat că ex preşedintele MoldovaGaz, Ghenadie Abaşchin, este reprezentantul Gazprom la Chişinău şi partenerul de afaceri al lui Plahotniuc.  Însuși, compania MoldovaGaz a fost acuzată că a utilizat proprii angajaţi la    mitingurile PD din 3 noiembrie 2013.Reprezentantul „Gazprom” din Chișinău participă activ la organizarea mitingului „Pro Europa”. Ai cui sunteți?”, se întreba atunci Rogozin, pe o reţea de socializare. http://ziarulnational.md/seful-moldova-gaz-se-dezminte-in-fata-lui-rogozin/ Hazliu pentru ei, trist pentru noi.

Valentin Vizant, naşul de cununie al democratului Sergiu Sîrbu, era locul 5 în lista electorală a lui Usatîi.http://www.realitatea.md/na-ul-lui-sergiu-sirbu-valentin-vizant-pe-lista-electorala-a-lui-rento-usatii-cine-sunt-primii-20_9997.html  În cazul dat, nu doar naş, dar şi puntea de legătură între PD şi Partidul Nostru. De altfel, un lucru obișnuit pentru politicul moldovenesc.

La scurt timp după neînregistrarea partidului PaRUs de către Ministerul Justiției, Oleg Efrim a fost chemat la raport de către CNI. http://www.realitatea.md/oleg-efrim–verificat-de-cni–din-cauza-lui-renato-usatii_10099.htmlConcomitent, au avut  loc verificări munuțioase asupra bunurilor și proprietăților dobîndite de acesta pe parcursul anului 2013. De parcă  Efrim a apărut de undeva din pod. Ciudată abordare are Donciu. CNI este una din instituțiile de control deținute de  Plahotniuc. Respectiv, cei care nu se supun bossului sunt monitorizați cu lumînarea și excluși forțat. Efrim este exemplul clasic în contextul dat.

Prin preluarea acțiunilor de la  UniversalBank în 2011, Usatîi a sfidat nu doar legea, dar și instituțiile de drept. Or, atacuri de asemena anvergură erau imposibil de realizat fară suportul insatituțiilor controlate de Plahotniuc. http://www.jurnaltv.md/ro/news/2014/11/5/gorbuntov-il-acuza-pe-usatii-10072710/

În timpul campaniei electorale parlamentare Usatîi avea deschise 4 dosare penale, perioadă în care nici unul n-a ajuns pe masa  justiției.  Deoarece, Procuratura Generală  controlată de păpușar le-a blocat pe toate.  La etapa actuală are 16 , iar situația e aceeași. Cum explică Usatîii asemenea minuni?
La întîlnirile cu alegătorii Usatîi împrăștia doar minciuni despre adversarii săi electorali. Despre PD nu pronunța nici-un cuvînt.
În 2014 pentru a se erija și mai mult în postura de victima politicului, Usatîi și-a înscenat propriul joc: “Renato Usatîi anulează concertele pe care urma sa le susțină Stas Mihailov și trupa Blesteashie în Moldova, deoarece, ministerul de Interne pregătește provocări la aceste concerte, la comanda lui Filat”. http://inprofunzime.md/stiri/politic/motivul-pentru-care-renato-usatii-anuleaza-concertele-lui-stas–761261.html De altfel, provocările existau doar în mintea sa bolnavă.
Usatîi și excluderea
În 2014, prin intermediul procesului de omogenizare, Usatîi declara sus și tare că Filat și Plahotniuc vor  face pușacăria. http://delipress.info/renato-usatii-voi-debarasa-moldova-de-filat-si-plahotniuc/ Treptat, treptat numele păpușarul a dispărut din vocabularului lui Usatîi. Deoarece scopul era descreditarea lui Filat în plină campanie electorală. Ceea ce ia și reușit. După a urmat înscenarea cu excluderea lui Usatîi din campanie.

Deși avea un raiting destul de înalt, Plahotniuc a decis să-l excludă din campania electorală pe ultima sută de metri. http://jurnal.md/ro/politic/2014/11/26/renato-usatii-exclus-din-cursa-electorala/ Excluderea în sine a fost un scenariu bine regizat în culisele hotelului Nobel prin care  Usatîi se transforma în jertfă, iar noi toți trebuia să-l bocim. http://inprofunzime.md/stiri/politic/ultima-ora-renato-usatii-a-plecat-din-tara-noaptea-trecuta-video.html  Pe marginea cazul s-au sesizat și instituțiile internaționale, dar și Igor Dodon din solidaritate. De fapt acesta a fost unicul politician care i-a luat apărarea gastarbeiterului moldovean. Ceea ce Usatîi n-a știut să aprecieze nici atunci și nici acum. Actualmente, unicul dușman îi e Dodon pe care il califică  „marele trădător”. http://www.publika.md/scandalul-continua-renato-usatii-igor-dodon-a-cerut-scoaterea-mea-din-cursa-electorala_2359421.html Deși nu înțeleg cu ce l-a tradat. Din contra toate argumentele noastre demonstrează că Usatîi a trădat alianța dintre ei doi. Dar despre asta un pic mai jos.


Două luni mai tîrziu Usatîi revine în Moldova cu zîmbetul pînă la urechi, ferm convins că va fi primarul municipiului Bălți, deși avea  deschise 16 dosare penale. http://deschide.md/ro/news/politic/14032/Renato-Usat%C3%AEi-a-revenit-la-Chi%C5%9Fin%C4%83u-convins-c%C4%83-va-c%C3%A2%C5%9Ftiga-la-B%C4%83l%C5%A3i.htm Pe drum deja își întreba admiratorii pe facebook:  să candideze la funcția de primar de Chișinăului  sau a Bălțului? http://inprofunzime.md/stiri/politic/renato-usatai-va-candida-pentru-functia-de-primar-care-este-dilema.html Hazliu de tot.

Referindu-se la subiectul dat, Voronin declara: „Nu știu cum se spune la asta moldovenește, dar rusește i se spune „мыльный пузырь”. Se umflă în pene apoi umblă cu diferite aiureli”.http://unimedia.info/stiri/video-vladimir-voronin-renato-usatii-este-o-bula-de-sapun-93119.html Pe bună dreptate, deoarece în loc să se concentreze pe rezolvarea problemelor locale, Usatîi vorbește de “curcanizare”. În realitate curcanizîndu-se singur.

(De)Curcanizarea lui Usatîi

-                     În timpul alegerilor din noiembrie 2014, Dodon s-a bucurat deschis de susținerea lui Putin, ceea ce cu Usatîi nu s-a întîmplat, și nu se va produce.
- Pe ultima sută de metri, Usatîi a fost exclus din campania electorală de șeful său Plahotniuc, în timp ce PSRM a fost menținut datorită presiunilor europenilor. Asta deși, este un partid a căror viziuni, contravin UE.
-         Dacă Dodon  ar fi întradevăr curcan cum se exprimă Usatîi, Putin nu și-ar fi permis sie, nici subalternilor săi să iasă la întrevederi deschise cu  acesta.
-         Dodon beneficiază de susținerea electoratului rus, inclusiv intelectualitatea rusă, pe cînd electoratul lui Usatîi este compus din rămășițele altor partide, care n-au fost niciodată cointeresați să particie la vot fără 50 de lei, și un pahar de alcool.
-         Însuși, portalul rusesc NTV susține că Usatîi este spion FSB. https://www.youtube.com/watch?v=8VHdrA8K0MA

-                     Recent  a declarat că Dodon s-ar putea trezi cu carbit în ceai.  http://unimedia.info/stiri/video-usatii-l-a-amenintat-public-pe-dodon--ce-motive-are-106737.html Răfuială în stilul criminal cel caracterizează. Venirea sa la guvernare ar însemna readucerea în vizor a mafiei din 90.

Un alt element extrem de important pe care și l-a atribuit cu mare patos a fost aruncarea fecalelor în fața sediului PLDM. Gluma sa, aplaudată tare de electoratul său, a ajuns subiectul marelor reviste.

Usatîi s-a remarcat și prin Lupta cu oligarhatul. Uitînd că el însuși este un oligarh hultuit. Potrivit declarației de venit, Usatîi deține: șase automobile de lux- Toyota Land Cruiser, Land Rover Range R, Rolls-Royce, Mercedes-Benz GL 500, Audi A8L și o Toyota High Lander. 585 de mii de acțiuni la „Gazprom”, precum și un venit de 152,8 milioane de ruble rusești la compania „VPT-NN” din Nijnii Novgorod și alte 143,7 mln ruble din alte surse de venit. Chiar ieri, 28 decembrie, Usatîi și-a etalat apartamentul său din Bălți, deloc modest pentru un primar. Pentru detalii accesați http://unimedia.info/stiri/foto-Cum-arata-apartamentul-recent-renovat-al-lui-Renato-Usatii-106769.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss Pe cînd, din fața parlamentului strigă JOS OLIGARHII!!! Frumos așaiii???

S-a lăudat peste tot că deține informații compromițătoare despre familia președintelui. Potrivit acestuia, fii lui Timofti s-ar afla la dispensarul narcologic. Probe neprezentate pînă în prezent, deși susține că le are. Deci asta e doar o mască ieftină de șantaj prin care reușeșete să se dea erou în fața segmentului cu vaste cunoștințe  de ale lui. Dacă ar fi corect Timofti nu-și ducea mandatul la final, ci se retrăgea imediat. Respectiv, sunt doar speculații fără de substanță.  Și nu înțeleg de ce Timofti nu-l atacă în instanța de judecată?

Cu aceiași vîlvă repetă continuu că deține informații compromițătoare în adresa păpușarului. Iarăși un fals.  Dacă existau demult erau subiecte de tabloid pentru cele mai hot reviste din lume. Apropo, de cînd Plahotniuc a dispăut din spațiul public, cum și Usatîi a uitat numele acestuia. Atunci îl pronunța din treacăt, acum l-a  dat uitării.  Știți de ce??? Deoarece finul nu-și va ataca niciodată nanul.

Cînd Timofti urma să promulge demiterea lui Chetraru, Usatîi a fugit la Moscova, refuzând să protesteze în faţa preşedinţiei privind demiterea acestuia.  De ce???

În timp ce oamenii luptă cu oligarhii, îndurînd tot  frigul de prin corturi,  contele de Bălți se desfăta în saunele din Moscova cu amicile din grupa Blestyashie, pe care le tot aduce în MD spre a delecta auzul electoratului la fel de lecturat ca dînsul.

Recent o publicație moscovită evidenția că Usatîi este un mare fan al cluburilor GAY. Potrivit publicației, Liderul PN fregventează cu regularitate cluburile gay, mulți homo fiindu-i și amici.  „În mediul nostru, toți îl cunosc pe Renato, dar nimeni nu pune întrebări în plus, iar el, la rândul său, are reputația unui om care iubește distracțiile și prietenii”, a declarat un vizitator al unui club de gay din Rusia, referindu-se la șeful partidului „Partidul Nostru”. http://www.moscow-post.com/in_world/glava_ moldavskoj_partii_nasha_partija_byl_zamechen_v_gej_klube_nizhnego_novgoroda17317/  Ce ai a ne spune în cazul dat dle Usatîi?

Partidul pe care-l conduce Usatîi are la bază conservatorismul, ceea ce presupune: Familie tradițională(bărbat-femeie). Religia – element fundamental  al societății.

Tot el, din dorința de a deveni mai cunoscut, ne-a arătat tuturor cine este cu adevărat. Fiind întrebat, în cadrul emisiunii în profunzime din 29 septembrie 2014, cum se formează  bugetului de stat, cît achităm din salariul brut pentru pensii, dar și cîte puteri sunt în stat, Usatîi oferea răspunsuri departe de adevăr. http://unimedia.info/stiri/video-renato-usatii–testat-de-lorena-bogza-la-engleza-si-la-cultura-generala-82485.html Tot atunci anunța că este mare cunoscător al limbii engleze, lucru desprins și din acest documentar, doar că felul său de a se exprima nu corespunde cu nivelul de cunoștințe al unui nominalizat la olimpiada de limbă și literatură engleză.

Recent declara că va face coaliție în parlament doar cu Platforma Da. Declarațiile avînd la bază 2 scopuri:
1.      asimilarea  imaginii de martir reflectată de Andrei Năstase;
2.       omogenizarea electoratelor  paltformei Da cu al PN.

Individul cu chip de mafiot “Usatîi” lucrează concertat cu Plahotniuc pentru distrugerea tuturor care vor întemnițarea capului PD.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu