joi, 24 decembrie 2015

Guvernul Păpușarului

N/B Dat fiind faptul că Plahotniuc a fost deranjat enorm de mult de art: PCRM și cățeii fideli lui Plahotniuc, cei de la noi.md au decis sa-mi sisteze activitatea blogului. De aceea, de azi înainte ne reîntîlnim pe acest blog.

Funcția de președinte, premier, etc pentru Plahotniuc sunt doar un moft, nimic mai mult. De îndată ce-a reușit Timofti, mut, să ne conducă 4 ani, de ce n-o poate face însuși Plahotniuc? Cu cei mai bun un medic veterinar, în persoana lui Șalaru,  în fruntea Ministerului Apărării, decît un tehnolog pe mîncare în fruntea preșidenței? Cu ce-a fost mai bun repetentul Gaburici decît marele păpușar al timpurilor contemporane în fruntea guvernului? Prin ce s-au evidențiat cei enumerați, dar miniștrii lor? Prin nimic. Și știți de ce? Deoarece toți au fost investiți de Plahotniuc. Acum regele ne va arăta cum se conduce cu adevărat în componența guvernului tehnocrat:

Componența guvernului Social- Democrat condus de Plahotniuc
Vladimir Plahotniuc- prim-ministru. În anul 2007 a fost monitorizat de interpol, iar în 2011 ziarul adevărul scria că acesta deținea cetățenie dublă. Potrivit Înaltei Curți din Londra, Plahotniuc este beneficiarul direct al atacurilor raider la Victoria Bank, Banca de Economii și compania ASITO. http://www.jurnal.md/ro/news/vlad-plahotniuc-demascat-la-londra-doc-221468/  În 2014 în lista electorală de la CEC păpușarul figura în calitate de șomer.  http://jurnaltv.md/ro/news/2014/10/13/plahotniuc-somer-in-listele-de-la-cec-10066802/  Anul ăsta, presa a scos la iveală că Plahotniuc mai este deținătorul unei vile de lux în Franța. Imobilul nefiind inclus în declarația sa de avere. Concomitent, de cînd se află la guvernare Plahotniuc a reușit să pună laba pe toate instituțiile statului, dar și să acapareze cele mai importante holdinguri media din țară, scutindu-se de controalele fiscale, creîndu-și astfel propriul mecanism  de formare a bugetelor: de stat și personal.  Actualmente, vrea să pună laba pe raiul lui Filat- serviciul vamal ce aduce anual profit de milioane. 
Recent ziarul de gardă evidenția că companiile lui Plahotniuc l-au votat pe păpușar prim-ministru. Întrebarea sondajului suna așa: „Preşedintele Parlamentului, Adrian Candu, a promis că săptămâna viitoare (?!) va fi făcut public numele viitorului premier. Cine va fi „norocosul”, care va pune mâna pe guvern?” Variantele propuse erau Vlad Plahotniuc, Ion Sturza, Maia Sandu, Iurie Leancă, Andrian Candu, un „străin” și „Tot unul de-al lor”. Plahotniuc acumulînd un capital de 65 la sută din voturile participanților la sondaj, http://www.zdg.md/stiri/centrul-de-telecomunicatii-speciale-al-r-moldova-l-a-votat-pe-plahotniuc-prim-ministru-lista-postacilor-de-partid Asta deși păpușarul are cel mai mare anti rating pe țară. Vă imaginați cu sau fără voia noastră omul  oricum va fi premier.
Marian Lupu-  ministrul Finanțelor. După Candu, Lupu este cel mai bun prieten a lui  Plahotniuc. Potrivit unor experți, Lupu a contribuit la tăinuirea crimei din Pădurea Domnească la comanda păpușarului.  http://www.jurnal.md/ro/news/viceprocuror-general-nu-exclud-ca-s-au-distrus-probe-in-cazul-paciu-984083/  La rîndul său, ex-vice ministrul Ghenadie Cosovan îl acuza pe Lupu, în anul 2011, că ar fi bun amic cu interlopul Midoni, alias «Bidon» care ar fi spălat bani prin intermediul firmei Metalferos şi Franzeluţa. Fapt tăinuit de Lupu.  Tot Lupu este cel care la începutul anului curent s-a opus ferm împotriva depunerii cererii de aderare la UE.  “Sa depunem cerere de aderare la UE si la o distanta de 2 luni primim un raspuns negativ. Ce vrem noi: sa depunem cereri care vor fi refuzate? Colegii mei vor PR politic”. O banalitate care putea ieși doar din gura sa. Motivul real fiind salvarea păpușarului de la pușcăria europeană, deoarece în acea perioadă Plahotniuc era monitorizat cu lumînarea de europeni, respectiv orice pas de apropiere de UE înseamnă sfîrșitul acestuia.

Adrian Candu- ministrul Economiei. Este finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc. A fost investit în funcția de Ministru al Economiei la indicaţia nașului său. Candu este cunoscut în mediile restrînse ca fiind mîna dreaptă a lui Plahotniuc. Motiv pentru care a participat la privatizarea ilegală a mai multor proprietăți de stat în favoarea păpușarului. Totodată, în calitatea sa de deputat a semnat mai multe documente administrative ale unei companii off-shore înregistrate în Olanda – OTIV PRIME MEDIA B.V., precum și OTIV PRIME B.V  http://www.jurnal.md/ro/news/plahotniuc-i-to-i-to-i-to-i-candu-doc-1178276/ Sfidînd astfel legea. Tot Candu este și director general la Prime Management SRL, proprietatea lui Plahotniuc. Tot finul a rostit răspicat în fața camerelor, să audă toată țara, că neimplicarea lui Plahotniuc în crearea coalițiilor impinge țara spre dezastru. Tatonînd, astfel, revenirea nașului în PD cu mare fast. Rezultatul îl vedem acum, la 3 noaptea Plahotniuc și-a anunțat revenirea, la 9 PCRM s-a dezmembrat,  iar la interval de-o zi avem și coaliție de guvernare. Bravo Candu,  băiat deștept, rapid și diversificat și totul doar în numele poporului, nimic personal.  
Dumitru Diacov-  ministrul Privatizărilor. Este tatăl privatizărilor ilicite cu toate astea a ieșit basma curată din orice încurcătură. Numele său nefiind afectat prea mult de scheme, spălari de bani, afaceri dosite etc. Cu excepția unui singur caz și ăla demascat la furie de tovarășul Ghimpu. Deși, însuși Diacov este tatăl privatizărilor din MD, dar nimeni nu cunoaște ce, cînd și cît și-a adjudecat individul respectiv. Pe numele cui figureză proprietățile sale și ce fel de afaceri are. În treacăt a menționat ceva portalul Moldova Curată, dar extrem de vag. Potrivit sursei citate: Diacov ar avea trei automobile, o casă şi un apartament la Moscova, conturi de sute de mii de lei şi mai multe oficii pe care le dă în chirie Partidului Democrat. Concomitent, numele său figurează în lista neagră întocmită de Inițiativa Civică pentru un Parlament Curat în 2010, pe motiv că în  1999 ar fi făcut presiuni asupra angajaţilor Departamentului de Combatere a Corupţiei să interzică apariția informației în presă precum că fiicele sale sunt implicate în cazuri de contrabandă cu ţigări.

Pavel Filipministrul Tehnologiilor informaționale. Partener de afaceri cu Plahotniuc. Director Tutun CTC, fabrica Bucuria. A fost acuzat în nenumărate rînduri că ar menține intenționat prețul înalt la pașapoartele biometrice la comanda păpușarului. Mai mult decît atît, de cînd deține funcția de Ministru al Tehnologiilor, Întreprinderea Registru a fost supusă unui atac raider. Însuşi întreprinderea a fost acuzată că a efectuat atacuri raider asupra micilor antreprenori. http://www.jurnal.md/ro/news/i-s-registru-acuzata-de-atac-raider-1178503/  Lucru inexplicabil de conducerea de vîrf.
Vasile Botnari- ministrul Transporturilor. Partener de afaceri cu Plahotniuc. Finanţator al PD. Membru al consiliului de administrare Victoria Bank , dar şi manager al companiei Nobil Air. Ministrul Transporturilor. Anul trecut, 2014, Curtea de Conturi a depistat mai multe încălcări la ministerul condus de el. <<În subdiviziunile instituției se produc încălcări grave, bunurile nu sunt înscrise în evidența contabilă, nu există transparență în organizarea licitațiilor>>, a declarat Urechean. http://www.ipn.md/ro/economie-business/65001  În consecință, statul a rămas fără 775 milioane de lei.Vesel de tot.

Constantin Țuțu- ministrul Tineretului și sportului. Pe lîngă multiplele performanţe în sport, Ţuţu este unul din cei 12 indivizi care au participat la omorul interlopului moldovean Alexei Veretco, alias „Krasavcik” şi rănit grav un poliţist în 2012, în apropiere de Orhei. http://protv.md/stiri/social/camere-de-supraveghere-ce-facea-constantin-tutu-cu-o-ora-inainte.html   Pe numele cărora a fost deschis dosar penal. Ulterior,Ţuţu împreună cu alţi doi au fost scoşi de sub urmărirea penală pentru omor şi acuzaţi, doar, de huliganism. Potrivit ziarului de gardă, http://www.zdg.md/investigatii/inculpatul-laudat-de-plahotniuc-2  în modificarea sentinţei ar fi implicat judecătorul Ghenadie Morozan, cumnat cu Plahotniuc. Motiv pentru care, la aproximativ doi ani de la producerea omorului nu există niciun vinovat. Actualmente, Țuțu este deputat în parlamentul RM.  http://www.realitatea.md/vezi-lista-electorala-integrala-a-partidului-democrat_9871.html Se pare că nu doar Constantin este criminal ci și  rudele acestuia. “Bărbat ucis în bătaie la Băcioi; Printre suspecţi - unchiul deputatului PD Constantin Ţuţu”.  http://www.jurnal.md/ro/social/2015/12/18/barbat-ucis-in-bataie-la-bacioi-printre-suspecti-unchiul-deputatului-pd-constantin-tutu/  E clar acum cine ne conduce țara???

Serghei Sîrbu- ministrul Justiției.  A fost comercializat de păpușar. Mai este renumit pentru plagiatul proiectelor de legi. În relaţii de prietenie cu Plahotniuc şi Botnari. Sîrbu a şocat opinia publică cu un proiect de lege care prevedea că funcţionari publici pot obţine licenţă de avocat fără să susţină examene de calificare. Subiectul fiind catalogat de către experţi drept atac raider asupra instituţiei avocaturii. Recent, Sîrbu a fost nominalizat public de către Candu ca fiind neprofesionist în activitatea sa. Arătînd cine-i șeful.
Raisa Apolschii- ministrul Sănătății.  Apolschi este naşa lui Plahotniuc și  preşedinte la comisia juridică a Parlamentului. Respectiv, în doi timpi și trei mișcări poate face ordine și-n sănătate.
Valentina Buliga- ministrul Afacerilor externe și integrării europene. În timp ce se afla în fruntea Ministerului Muncii a micşorat îndemizaţiile pentru îngrijirea copiilor. A acuzat mamele că au furat bani din bugetul de stat. http://unimedia.info/stiri/video-Buliga-Unele-mame-au-furat-din-bugetul-de-stat-74037.html  Susţine că a fost agresată de un pensionar pe numele căruia a fost deschis dosar penal. Vă dați seama dosar penal unui bătrînel care a contribuit să-i facă “iepei” copilăria mai frumoasă. Pe timpul cînd era în fruntea ministerului,  Ministerul Muncii a fost implicat într-un scandal imens, fiind depistate fraude şi erori de milioane la acordarea ajutoarelor sociale pentru familiile sărace. Groaznic.
Pentru loialitatea sa față de Plahotniuc a fost parașutată drept președintă a comisiei Politică Externă. Respectiva habar neavînd cei aia politică externă, chipurile urgentează procesul de integrare europeană după bunul plac al păpușarului. Mai exact îl frînează definitiv.
Violeta Ivanovministrul Mediului. Este în relaţii de prietenie cu Plahotniuc de pe timpurile cînd era ministrul Mediului. Are interese în afaceri. Mai este prietenă cu Iaralov (consilierul lui Plahotniuc).

Artur Reşetnicovministrul Educației. Funcția îi va fi atribuită deoarece apără cu ardoare limba moldovenească, istoria Moldovei neutralitatea și independența țării. A legat prietenia cu Plahotniuc pe timpurile cînd era director SIS. Drept răsplată pentru serviciile sale prestate păpuşarului s-a pomenit pe locul trei în lista electorală a PCRM, după Maria Postoico.

Vladimir Vitiuc ministrul Dezvoltării regionale și construcțiilor. Businessman. Se află în relaţii strînse cu Plahotniuc. Din postura de vicepreședinte a legislativului n-a scos niciun cuvînt. În schimb a fost permanent omul omului cînd PCRM se lăuda că are persoană în prezidiu. Hi, hi, hi.

Anatolie Zagorodnîiministrul Agriculturii.  A condus comisia Pădurea Domnească soldată fără rezultat. A contribuit la privatizarea hotelului Codru.

Corneliu Mihalacheministrul Muncii, Protecției sociale și familiei.  Potrivit portalului vzglead.md, Mihalache este cumătru cu Artur Reşetnicov. Despre el a menționat tovarășul Voronin ieri, 22 decembrie,  în cadrul conferinței, menționînd că se lamenta continuu ca fiind curtat de PD. Cu toate astea jura fidelitate și credință veșnică PCRM-ului, în special liderului comunist. În 2015 a fost mîna dreaptă a tovarășului Voronin. Acum mîna dreaptă a lui Plahotniuc.


După electorat și guvern tehnocrat...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu