luni, 4 noiembrie 2013

Mitingul din 3 noiembrie un show de prost gust


Deşi guvernare susţine ca numărul persoanelor prezente ieri în Piaţa Marii Adunări Naţionale depăşeşte peste 100 mii de oameni, numărul real al participanţilor a fost mult mai mic.

O bună parte din cei care trebuiau să fie la faţa locului, au profitat de transportul gratuit pus la dispoziţie, şi au venit la Chişinău nu pentru a participa la acţiunea pro – Europa, ci pentru aşi vizita rudele sau prietenii.

Nici cei prezenţi în PMAN nu au putut explica participarea lor la acţiune, dar nici ce este Sammitul Partenereatului Estic de la Vilnius. Ceea ce denotă o dată în plus că mulţimea a fost adunătă pentru a fi la număr, dar nicidecum pentru a fi informată corect despre însemnătatea celui mai important eveniment din istoria Republicii Moldova.

Reacţiile oamenilor au fost şi ele pe măsura discursurilor rostite de politicieni, în funcţie de numărul bălbâielilor ,de popularitate bucurându-se cei care au avut ceva de spus fără a citi de pe foaie.

Un lucru este cert, deşi nu au înţeles prea multe, oamenii s-au adunat pentru a susţine vectorul european al ţării, dar nicidecum pentru a face jocul politicienilor. Lucru demonstrat prin votarea în unanimitate a declaraţiei pro Europene, prin care şi-au asumat angajamentul să promoveze valorile europene în comunităţile din care vin.

Guvernul a fost încurajat să reziste tuturor presiunilor politice interne şi externe, iar guvernare a fost îndemnată să dea dovadă de unitate şi maturitate pentru cauza europeană, deoarece viitorul Republicii Moldova este în UE.

Dacă e aşa sau nu, rămâne de văzut, până atunci clasa politică de la Chişinău trebuie să conştienţizeze gravitatea situaţiei existente la moment şi să îndreptăţească lucrurile dacă doresc să fie votăţi la următorul scrutin electoral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu