luni, 18 noiembrie 2013

Epicentrul politic şi revenirea PLDM

Toamna anului 2014 va fi cea mai fierbinte din istoria Republicii Moldova. De ea va depinde atât parcursul european al ţării cât şi soarta cualiţiei pro europene. Accederea acesteia în viitorul scrutin electoral va fi determinată nemijlocit de îndeplinirea angajamentelor asumate pe parcursul celor 4 ani de guvernare.

Aflat în mijlocul epicentrului politic, supus fragmentărilor nelimitate, zdruncinat atât de opoziţie cât şi de coaliţie, PLDM este unicul partid care a demonstrat pe parcursul timpului că obiectivele trasate de guvernul Filat continuate de executivul Leancă pot avea finalitate în termenul stabilit.

Anunţul făcut de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, în cadrul unui briefing desfăşurat la Bruxelles, imediat după Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, potrivit căruia Comisia Europeană va prezenta o propunere legislativă pentru a ridica obligativitatea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova a consolidat şi mai mult încrederea diasporei , autorităţilor şi a cetăţenilor.

După Barosso „Concluzia raportului Comisiei Europene este că Republica Moldova respectă toate etaloanele stabilite. Imediat după Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius vom propune ridicarea regimului de vize. Calea europeană trebuie să devină realitate”.
http://www.jurnal.md/ro/news/barosso-vom-propune-anularea-regimului-de-vize-pentru-rm-1159321/.

Ideea a fost confirmată şi de ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman, care a spus că Comisia Europeană a anunţat că va recomanda ţărilor membre UE şi Parlamentului european excluderea Republicii Moldova din lista statelor care au nevoie de vize pentru a circula în spaţiul european. Recomandarea urmează să fie aprobată de UE până la sfârşitul lunii martie a anului viitor.
http://www.ipn.md/ro/politica/58298. Dacă elementele se vor adeveri, atunci PLDM, spre deosebire de celelalte partide aflate la guvernare, îşi va suma toţi laurii la scrutinul electoral din noiembrie 2014. Această performanță îi va permite să obțină voturile de pe segmentele PL, PLR şi PD.

În contextul dat magazinele sociale, sistemul mixt, campania „respect pentru oamenii Moldovei” vor fi nesemnificative pentru marea majoritate a populaţiei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu