marți, 19 noiembrie 2019

Toți vorbesc de mîna Moscovei, dar nimeni nu vede mîna României




România este prima țară care ne-a recunoscut independența și tot ea prima care ne acaparează zi de zi.

1.  România, pe lîngă Ambasada de la Chișinău, are consulate în principalele orașe ale țării.

2.     Peste 1 mil de cetățeni ai RM au dublă cetățenie.

3. Anual România oferă în jur de 6 mii de burse pentru studenții moldoveni. Ulterior ne plîngem că nu avem studenți.

4. România a pus laba pe toate site-urile de limbă română, doar cîteva ex: Deschide, Ziarul Național, Timpul, Cotidianul, Rise. md, Agora, etc. Peste tot o să vedeți Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”.

5.  Zeci de radiouri, cum ar fi: Vocea Basarabiei, Radio Chișinău, Radio Noroc, etc, Unirea Tv și multe altele  sunt sponsorizate de aceeași sursă.

6.    Pro tv Chișinău  retransmite pe fregventa Pro tv România.

În curînd în grila de programe va fi retransmis și TVR, sistat în anul 2014 de către Plahotniuc.

7. Piața mediatică este invadată de tot felul de analiști, necunoscuți în România, dar îndrăgiți la noi: Goșu, Chifu, Tabără, Dungaciu, mai nou C. Hrițuc, etc.

8.  Ministerul Românilor de pretutindeni alocă anul zeci de mil roni pentru tot felul de proiecte în RM, de la ridicarea de biserici  pînă la intoxicarea și manipularea opiniei publice de către Gherasim, Barbă Roșie, Negru, etc.

9.     Insuși Ioniță, ambasadorul RO în Moldova,  îl scălda în laude pe Plahotniuc anul trecut la Pro Tv. Nu uitați că însuși Plahotniuc, Candu, Filip și mulți alți pediști au cetățenie românească. Actualmente, Filip linge la greu papucii fraților de peste Prut.

10. Sute de localități s-au înfrățit cu satele din România.  Chișinăul la rîndu-i s-a înfrățit cu Iași, Alba –Iulia, București.

11.  România se amestecă deschis în treburile interne ale țării. Personal T. Băsescu și M. Macovei fac presiuni pe Maia Sandu să se unească cu PD, contra lui Dodon.   De rînd cu ei și toată mass-media sus- menționată.

12. Băsescu și Tomac au devenit europarlamentari prin naivitatea basarabenilor. 

13. România a făcut deschis campanie pentru A. Năstase și M. Sandu. Orban, prim-ministrul României, a îndemnat cetățenii moldoveni cu acte românești să voteze pentru Năstase primar de Chișinău.

14. În R. Moldova activează zeci de partiduțe care reflectă strict interesele României aici. Doar cîteva: Uniunea Salvați Basarabia-V. Munteanu, Partidul Popular Românesc-V. Țurcanu, PNL-Pavlicenco, PUN-Șalaru, PL-Chirtoacă, etc.

15. Sunt înregistrate zeci de mișcări unioniste, implicate direct în evenimentele din aprilie 2009. Cea mai activă la moment este Unirea ODIP, condusă de V. Bilețchi.

16.  Însuși Năstase este cetățean de onoare a cîtorva orașe românești.

17. Țîcu, Reniță și  Carp promovează intensiv agenda lui Iohanis în parlamentul de la Chișinău.

18.  Iohanis condiționează fiecare leu oferit R.Moldova, prin obținierea de dividente.

19. Pînă și bunurile statului sunt vîndute tot românilor la prețuri derizorii: Gazoductul Iași-Ungheni, Compania de stat Air Moldova cumpărată de compania românească Blu AiR.

20.  Recent Kaufland a intrat pe piața din Moldova, prin intermediul Kaufland România.
Etc...

În care țară ați mai văzut și întîlnit așa ceva?

Toți ei, dar absolut toți- ani de zile vociferează una și aceeași: Jos Dodon, mîna Moscovei, STOP televiziunilor rusești, Nu- Limbii Ruse.

și...Limba Română unica stăpînă... Unirea cu România!!!

Totul se face atît de subtil, încît mulți nici nu observă că mîna României este infiltrată mai adînc, decît mîna Moscovei. J






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu