miercuri, 16 octombrie 2019

Bălțenii își doresc același primar prin Skipe?



Renato Usatîi este caz clinic pentru R. Moldova. Căutat de interpolul rus și 5 dosare în Moldova, Usatîi se vrea din nou primar de Bălți.

Încercarea mea de-a evidenția lucrurile bune făcute de Usatîi pentru municipiul Bălți s-a rezumat la textul de mai jos.
………..
Rușii cunoscîndu-i moravurile mai bine.

Portalul rus crimerussia.ru, citat de Timpul,  îl descria pe Renato Usatîi, în mandatul precedent, ca fiind un „celebru bancher, originar din Moldova, cu „moravuri” de atac raider, un mecenat grijuliu, patriot și pur și simplu un om bun din cadrul unei grupări criminale”.
.............

-         14 iunie 2015, Renato Usatîi este ales primar de Bălți. Octombrie 2016, Usatîi fuge în Rusia.

-         12 februarie 2018, în cadrul unei emisiuni TV, își anunța demisia din fruntea Bălțiului prin Skipe.  Oraș pe care l-a condus prin intermediul aplicaței în intervalul noiembrie 2016—februarie 2018. J Interimatul fiind asigurat de vicepreședintele PN și omul păpușarului, N.Grigorișin.

-         Pe 21 mai 2018, în cadrul alegerilor locale, Grigorișin este ales primar pentru un an din primul tur. Prioritatea individului, expusă chiar de el, a fost să lupte cu "mafia din Chișinău", adică cu Dodon, nu și cu problemele Bălțenilor.  Nu în zadar, mirosul urît din Bălți a fost soluționat de democrați.

-         Dragostea lui Usatîi față de Plahotniuc este atît de mare, încît la Chișinău candidatul PN pentru primăria capitalei este omul păpușarului, Ivan Diacov, fratele mai mare a deputatului Dumitru Diacov.

-         La sfîrșitul anului 2018 lui Renato i-a fost deschis dosar penal în Federația Rusă pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Țară pe care a părăsit-o imediat, sub pretextul că se afla la tratament într-o clinică germană. Ulterior, personal a recunoscut că, de fapt de jumătate de an trăiește doar pe iahturi. Avînd interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei.

-         16 iunie 2019, presa din Moldova abunda în titluri: Renato Usatîi, reținut la intrarea în Moldova. Show-ul n-a ținut prea mult. După cîteva ore de interceptări la Procuratură acesta a fost eliberat. Ridicîndu-i semne de întrebare și prim-ministrei Maia Sandu.

-         8 octombrie 2019, Usatîi a postat pe facebook cîteva poze din Rusia, urmate de mesajul “Вчера был дома, в Москве. Сегодня уже дома в Молдове. Вечером поговорим онлайн”.  A doua zi, mass-media relata că, Usatîi a intrat în Moscova prin Belarus, în portbagajul unui mașini, iar vizita sa a durat nici mai mult, nici mai puțin decît 15 min. Fapt întărit de însuși Usatîi în mesajul său, aseară în Rusia, azi deja  acasă în Moldova. J Asta după ce, Tîrdea îl îndemnase să-și facă sălfie-uri în Rusia, precum o făcea anterior.

-         Tot socialiștii l-au îndemnat pe Usatîi să se prezinte la un duel deschis în piața Alexandri din Bălți. Cînd Țîrdea era la Bălți, Usatîi era la Chișinău într-un copac.

-         La începutul acestei luni, octombrie, scheme.md publica dovezi care demonstrează faptul că, Usatîi finanțează lunar partidul cu 1 mil de lei. Bani, transportați în Moldova cu trenul Chișinău-Moscova. http://www.scheme.md/milioane-partidului-trimise-cu-trenul-de-usatii-probe-despre-finantarea-ilegala-a-pn-video-audio/ Tot aici, vedeți mita impresionantă ridicată de analistul Tulbure, pentru ai curăța imaginea fugarului de Bălți pe la Jurnal TV.  

Există dovezile, iar MAI și Procuratura nu s-au autosesizat defel.

Nu mai zic de faptul că, Jurnal Tv și TV8 tot timpul dat au fost complicii lui Usatîi, oferîndu-i eter direct săptămînal. Curios, contra căror sume din milionul de lei lunar?

Închei prin a cita iarăși jurnaliștii ruși:” deși populația are acces la informații, ea refuză să creadă că „iubitul lor mecenat este un criminal” ”, oferindu-i iarăși un mandat prin Skipe, foarte curînd din pușcărie.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu