marți, 28 august 2018

De facto




Pe facebook există o emisiune intitulată De Facto. Protagoniștii, oameni fără de verticalitate, care s-au vîndut cum au putut pe rînd, lui Voronin, lui Plha, Filat, Usatîi, acum cu maximă dăruire ling osanele liderului PAS și al PPDA concomitent.

Cap de afiș al paginii date stau 3 inși:  Victor Ciobanu, Stela Jantuan și Alexei Tulbure. Ultimii doi mi-au atras atenția în mod deosebit.

Zic ultimii, deoarece Victor Ciobanu mereu a fost adeptul drepții, poziționîndu-se în timp ca apărătorul lui Filat,  a lui Chirtoacă, acum a lui Năstase. Deci, n-a deviat de pe traseul său. În timp ce, Jantuan și Tulbure, în viziunea mea, nu –s îndrept să “ne apere de propagandă”, din moment ce dînșii sunt primii propagandiști.

Stela Jantuan- pe timpurile cînd Voronin guverna era prezentă la toate evenimentele politice ale PCRM. Elogiul pentru Voronin fiind mai pronunțat decît pentru Dumnezeu. După evenimentele din aprilie 2009, cu aceiași lejeritatea a alunecat în barca PD, devenind în 2010 și deputat în parlament, de unde a și reprezentat cu mîndrie interesele politice a lui Plahotniuc. Actualmente, Jantuan este cea mai înflăcărată fană a PPDA. Fiind prezentată la Jurnal TV ca analist politic.

Alexei Tulbure- un personaj arhi cunoscut în arealul moldovenesc. A migrat pe toate filierele, de la stînga spre dreapta și invers, în dependență de interelesele sale de moment. În timpul protestelor din 2015-2016 și pînă anul trecut a reprezentat interesele lui Usatîi. Ulterior, cu aceiași lejeritate a trecut în tabara adversă condusă de Năstase, de unde și moderează protestele PPPDA.

Tința emisiunii – binomul, despre care ne tot vorbește Andrei Năstase.

De Facto: Sunt de crezut?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu