joi, 24 august 2017

Demiterea lui Dodon înseamnă lichidarea statului R. Moldova

Tot mai des se conturează ideea ca Dodon ar putea fi demis înainte de finisarea mandatului de președinte. Lucru nuanțat la început de Plahotniuc, conturat ulterior de Candu, Șalaru, recent și de Constantin Tănase.

Actualmente, opinia publică este alimentată de 2 idei, lansate de pe toate filierele. Prima,  Dodon   merge cot la cot cu Plahotniuc,  a doua, Dodon merge împotriva statului de drept Republica Moldova. Una peste alta conturează ideea păpușarului că Dodon trebuie demis.

Dodon merge cot la cot cu Plahotniuc? 
Dodon merge cot la cot cu Plahotniuc, este cel mai rațional argument, care prinde bine la orice cetățen. Utilizat cu vîrf și îndesat de liderii politici, reprezentanții societății civile, inclusiv de liderii din exterior care  continuă să se amestece în treburile interne ale țării.

Argumentul a fost alimentat de nenumărate ori, inclusiv de opoziția extraparlamentară în cadrul cadrul multor ședințe a legislativului. Cu toate astea, multe inițiative ale președintelui votate  cu PD au condus la umilirea păpușarului.

Plahotniuc a renunțat la votul uninominal în favoarea sitemul mixt de vot.

Președintele a refuzat promulgarea Legii tichetelor de masă promovată de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Dodon a reușit relaurea furnizării energiei electrice din stînga Nistrului la preț mai mic, etc. Lucruri care nu convin deloc lui Plahotniuc.

Republica Moldova rămâne a fi un proiect eșuat; Igor Dodon a depășit linia roșie”…

Astfel de declarații sunt lansate cu regularitate în spațiul public, de cînd Dodon a fost ales în funcția de președinte. Prima avertizare a venit din partea păpușarului pentru presa de peste Prut. Unde menționa că” dacă șeful statului va face greșeli suficient de grave și va supune unui pericol iminent stabilitatea politică a țării, acesta ar putea fi suspendat din funcție”.  

Se crede Plahotniuc atotputernic încît să poate demite un președinte ales prin vot direct de către popor,   propulsat de acțiunile alianței pro-europene și neîncrederea față de PD?   Dacă ar fi avut susținerea poporului  lucrurile ar fi stat invers.

R.Moldova este un stat eșuat. Suntem prinși între coloana a V-a și „salonul nr. 6”, susține Alexandru Tănase.

Ce-ar fi să ne explice dnul Tănase unde se afla în momentul în care statul a eșuat? Nu cumva stătea la treuca guvernării?

Nu mai zic de nenumăratele decizii părtinitoare admise din fruntea CC, în defavoarea cetățenilor?  Și dorința acestuia de-a lichida statul  Republica Moldova. Nimic de mirare să-l incomodeze acțiunile întreprinse de Dodon.  

PS. Demiterea lui Dodon ar însemna lichidarea de facto a statului R. Moldova.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu