miercuri, 22 martie 2017

Plahotniuc se crede atotputernic?

Ani la rînd s-a creat impresia că Plahotniuc ar controla Moldova ceea ce nici pe departe nu este așa. 


Patimile păpușarului
Plahotniuc și-a construit puterea pe cîțiva poli de suprafață: șantaj, bani, dosare fabricate și intimidări. Elemente specifice stilului criminal. În consecință societatea, dar și majoritatea parlamentară i-au luat frica, camuflîndu-l drept cel mai puternic și mai influent politician al RM.

Șantajul- este prima și cea mai importantă calitate a liderului PD.  Prin șantaj a obținut sprijinul PSD –ului din România. Prin șantaj și-a creat drum la Moscova, prin șantaj și-a creat și fracținea PD în parlament. O probă cu tentă sexuală este unealta cea mai eficientă. Lucru care lui Plahotniuc i-a reușit de nota 10. Cu o sută de femei foarte bune și whiskey de calitate. Ce o să faceți? Refuzați?”. Evident că nu. http://www.ziarulnational.md/evz-continua-imagini-compromitatoare-cu-politicieni-romani-trimise-la-moscova-de-oligarhul-vladimir-plahotniuc/

Bani- banii și-au jucat și ei rolul la momentul oportun, dar  nicidecum întotdeauna, cu bani a reușit să cumpere foștii transfugi PCRM.  Cu bani a reușit să destrame cîteva formațiuni, mă refer la PL, PLDM. A racolot cîțiva din alte formațiuni și cam atît, restul sunt   killeri instalați de Plahotniuc pentru ași intimida colegii de legislativ cu prezența lor. În sumă 43, (34 PD și 9 ex PLDM -iști) puțin, mult prea puțin pentru un om ce se crede tătuca Moldovei.

Dosare fabricate – Filat a căzut primul în țeapa  păpușarului. Condamnat  la 9 ani de închisoare în baza unei decizii judecătorești neafișate  pînă la moment. După, a urmat Platon, individul este zilnic măcelărit de angajații penetenciarului 13. Bătalia este de viață și de moarte. Ca și Filat, Platon ar putea muri în pușcărie fiind acuzat de cu totul altceva decît ceea ce-a făcut. Țopii, refugiați la Frankfurt. Usatîi fugar la Moscova.

Intimidări - în 2016, sub pretextul defrișării cîtorva copaci a fost demis primarul orașului Taraclia, Serghei Filipov. Atunci, Curtea de Apel Cahul i-a aplicat lui Filipov o amendă de 8.000 de lei, l-a obligat să restituie statului prejudiciul de 164.000 de lei şi l-a privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru un termen de doi ani. Motivul real a fost că omul n-a vrut să treacă la PD.

Presiuni demarează și asupra PSRM.  Pe 2 martie curent a fost reținut președintele oficiului teritorial PSRM din Vulcănești,  Roman Tiutin,  pentru huliganism. Deși Tiutin a fost eliberat la nici 2 ore de la reținerea sa, mediile lui Plahotniuc au reușit să profaneze imaginea PSRM.

3 săptămi după incidentul dat, președintele Adunării Populare din Găgăuzia, Alexandr Tarnavsky, și-a prezentat demisia. Motivul invocat necunoașterea limbii găgăuze. În realitate Tarnavsky a fost impus să demisioneze.

Mai recent, reținerea fostului deputat PD, Iurie Bolboceanu, pentru spionaj și trădare de patrie. 

Chiar și așa Plahotniuc nu poate merge contra tuturor.

Plahotniuc nu este atotputernic
Ghimpu cu un rating de 1%, PL la limita pragului electoral, își menține coloana dreptă în fața păpușarului. Pentru orice pas al său, Ghimpu  a căpătat dividende politice. A reușit să-l mențină pe Chirtoacă la cîrma primăriei, a dobîndit 3 miniștri în guvernul Filip,  Munteanu la Mediu, Chirinciuc la Transporturi și Fusu la Educație. Cel mai impotant, Ghimpu nu susține votul uninominal și excluderea imunității parlamentare.

Leancă cu un rating de 3 la sută, pledează în continuare ca independent. Avînd susținerea lui Stati, Leancă se opune vehement multor proiecte inițiate de PD.

Fracțiunea PSRM este intactă, deși speculații sunt multiple, Plaha așa și n-a reușit să o destrame. Puțin probabil că-i va reuși. Dodon personal merge împotriva proiectelor inițiate de PD.

Fracținea PLDM la rîndu-i se declară în opoziție față de guvernarea PD și proiectele inițiate de aceștea. Nu de puține ori, Candu a fost nevoit să sară în apărarea nașului.

Plahotniuc a pierdut sprijinul extern
Pe exterior Plahotniuc stă și mai rău. De jumătate de an n-a părăsit teritoriul țării.

Plahotniuc e urmărit de interpolul rus. De curînd, în spațiul public apăruse un comunicat de presă prin care se interzicea oficialilor de stat să intre în Rusia. Misterul notei descifrate la scurt timp îl viza doar pe Plahotniuc.  http://www.jurnal.md/ro/politic/2017/3/13/interpol-pe-urmele-lui-plahotniuc-filip-a-convocat-ambasadorii-ue-si-sua-pentru-a-i-informa-ca-rusia-vrea-sa-obtina-monitorizarea-liderului-pd-care-de-jumatate-de-an-se-teme-sa-mai-iasa-din-tara/ 
Candu a ales să-i bage pe toți în oala cu friptură pentru a proteja identitatea nașului.

O dată cu demisia lui Nuland sprijunul extern s-a redus substanțial, europenii îl presează în mod constant cu furtul miliardului. Unicul sprijin este de la PSD-ul românesc,  pentru cît timp?

De curînd, a fost ales vice-președinte al Internaționalei Socialiste. Alegerea acestuia  s-a desfășurat în lipsa păpușarului. Automat, minus 500 de fotografii care i-ar fi ridicat autoritatea în fața cetățenilor.


PS: Păpușarul este pus în fața faptului consumat, ori își consolidează puterea pe interior, or, ajunge direct la pușcărie. 

6 comentarii:

  1. Important ca din toata lupta aceasta a oligarhilor sa castige cetateni... la moment este cat de cat stabilitate si se se implimenteaza acordul de asociere cu UE. Nu-i asta prioritatea tarii?

    RăspundețiȘtergere
  2. un blog plin de minciună și manipulare, chiar dacă nu știu cine se ascunde în spatele acestuia , pot să neg multe din cele invocate, Plahotniuc părăsește țara, primarii care au fost reținuți, reținuți într-adevăr sunt criminali, iar faptul corupției mai trebuie demonstrat, în rest pentru a veni cu acuzații, mai trebuie și dovezi. În rest articol de manipulare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dosare fabricate? :D Si cam cum i-a fabricat Plaha lui Filat dosar? In cooperare cu americanii, care tot au mentionat ca Filat e autorul furtului miliardului?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum nu s-ar considera acesta, dar anume el a reusit sa restabileasca situatia social si cea economica chiar si dupa furtul miliardului din sistemul bancar de catre Filat, au fost restabilite relatiile bilaterale cu partenerii europeni, dar si atragerea investitorilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Te c-am încurci în declarații fetiț-o, ba Plaha e cel mai puternic, ba Plaha nu are sprijin din extern, etc ...
    Faci o cașă, lansezi 2-3 prostii și dai impresia că le știi pe toate, așa c-am de de 3 slab analiza ta ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Anume acesta a reusit sa restabileasca relatiie bilaterale cu UE, sa stabilizeze situatia social-politica, sa readuca Moldova pe vectorul european dar a reusit si sa imbunatateasca raitingul de tara care a dus la atragerea noilor investitori.

    RăspundețiȘtergere