vineri, 10 februarie 2017

Cum luptătorii cu păpușarul au devenit fani ai păpușarului

Cineva ar crede că afilierea lui Mocanu, Dron și Cosovan  la păpușar este imposibilă prin definiție. Doar sunt principalii dușmani a lui Plahotniuc, veți zice mulți!
Dar, adevărul este altul…
Sergiu Mocanu- la prima vedere Mocanu și acum pare a fi extrem de sincer în ceea ce spune. Mai cu seamă că combinația gîndurilor expuse este de necombătut.  
O scurtă incursiune în trecutul nu prea îndepărtat ne amintește cît de contradictoriu este personajul dat.  De-a lungul timpului a schimbat politicienii ca chiloții, de dragul salvării propriului cojoc.
Întîi l-a trădat pe Roșca, fugind la Snegur. Apoi pe Snegur, fugind la comuniști. După  pe Voronin, fugind la democrați. Apoi, pe Victor Țopa, fugind la Plahotniuc. Ulterior, a trădat platforma DA și Jurnalul TV, care l-au promovat la cote maxime.
Trecerea lui Mocanu în solda păpușarului…
Din 2013, Mocanu își schimbă vădit poziția lovind cu regularitate  în  Filat, PSRM, platforma DA. Cu o vădită nuanțare în Dodon.  Din acest moment numele lui Plahotniuc e utilizat doar ca instrument politic de compromitere a concurenților sau oponenților acestuia. Altfel spus, acuzațiile cu probe, încriminări concrete lipsesc cu desăvîrșire. 

Un exemplu ar fi acuzațiile la adresa lui Dorin Recean că ar deține o diplomă falsă. Acuzațiile erau un răspuns a lui Plahotniuc, la faptul că Recean a confirmat cu documente de la MAI faptul monitorizării lui  Plahotniuc de către Interpol.
 Însuși Mocanu a fost acuzat de trafic de influență și șantaj. Fii săi, judecați pentru provocarea de leziuni fizice foarte grave. Caz în care  CSJ  a decis   clasarea dosarului în vara lui 2013. Fii lui Mocanu  fiind bine merci în libertate. 

Pînă în prezent casa, mașina și  avionul lui Mocanu, se află sub sechestru . Și totuși, are dreptul să le folosească. Asta e și cheia care explică toate acțiunile liderului Antimafie.

Evident, aceste dosare pot reapărea oricînd, dacă Mocanu nu-și face meseria sîrguincios.
Ion Dron- avocatul vedetă face justiție la televiziunile plahotniuciste. Dron s-a făcut cunoscut opiniei publice prin intermediul dosarului Norma, ocupînd funcţia de avocat, dar şi prin participările săptămînale în cadrul talk showurilor politice de la Moldova 1, Prime tv, Publika, TV7.

Anterior se poziţiona ca cel mai aprig luptător cu mafia actualei guvernări, alături de Mocanu, astăzi Dron este cel mai aprig susţinător al păpuşarului. Teleportîndu-se de la Antimafie direct în poala mafiei, mai exact la portalul online omega.md. în calitatea de moderator al emisiunii, intitulată „Tu şi Legea” .

Mai exact legea lui Plahotniuc, Poalelungi, Berlinski, Melniciuc, etc, în cazul dosarului Norma unde deţine şi funcţia de avocat.
 Aflat în postura de avocat, ca şi Nagacevschi, Dron a încercat din răsputeri să prejudicieze bugetul de stat cu 130 milioane de lei în cazul dosarului Norma. În operaţiune erau implicaţi Poalelungi preşedinte CSJ şi finul său de cununie,Oleg Melniciuc.


Ghenadie Cosovan- astăzi un aprig unionist, pe timpuri un mare comunist. Despre Cosovan se știe că  a fost viceministru al afacerilor interne în timpul guvernării comuniste, cunoscut tocmai prin românofobia sa. În anul 2010, pășea triumfător pe listele   Partidului Umanist din Moldova condus de Valeriu Pasat, care pleda pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală! În calitate de argumente erau menţionate „afinităţile spirituale între poporul rus şi cel moldovean”…
În ajunul evenimentului consacrat Unirii, din martie anul trecut, Cosovan s-ar fi întînit cu omul de afaceri Dorin Damir, finul de cununie al lui Plahotniuc cu care a și coordonat acțiunile din 27 martie.  

În jocurile lui Plahotniuc, Cosovan este utilizat drept bîtă în lupta cu Usatîi. Cînd îi convine păpușarului Usatîi nu este în baza de date a MAI, nici implicat în acte criminale. Cum Usatîi luptă cot la cot cu Plahotniuc, Cosovan susține viceversa.  https://www.facebook.com/profile.php?id=100000977877509&fref=ts            Mai ceva ca-n filmele de acțiune.

PS: Într-un stat de drept toți indivizii sus enumerați ar fi stat la pușcărie,  nu pe la tv. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu