miercuri, 21 septembrie 2016

Comunista Sandu ne ține lecții de democrație

Maia Sandu nu este nici pe departe liberala care se afișează la moment, drept dovadă sunt petele din CV –ul ei.Urme de care nu -și amintește mai nimic acum.

Anul 2005, spre sfîrșitul mandatului lui Marian Ilici în fruntea Ministerului Economiei, Maia Sandu este angajată în cadrul instituției în funcția de șef al Direcției generale politici macroeconomice și programe de dezvoltare de către PCRM.
În 2006, în fruntea ministerului Economiei este delegat un alt comunist, de astă dată Igor Dodon, căreia Maia Sandu  i s-a subordonat fără careva probleme. Pe Dodon l-a consiliat mai mult de un an. Nu în zadar actualul lider al PSRM a recunoscut că este o profesionistă.
Apropo, dacă urmăriți atent campania electorală ve-ți observa că Sandu și Dodon nu se atacă pe criterii profesionale, ci strict geopolitice.
Spre sfîrșitul lui 2007 Sandu este parașutată de la Ministerul Economiei în postura de consultant pe reforma administrației publice centrale, Chișinău. Funcție pe care o deține exact pînă în 2009 cînd Voronin a fost expulzat de la guvernare.
În 2014, deși liberală aparent, Sandu se regăsește în guvernul condus de noul prim-ministru Gaburici. În presă s-a vehiculat cu vîrf și îndesat că Gaburici este foarte apropiat de Vladimir Voronin, fapt de  care Maia nu s-a bulversat, din contra   și-a continuat reformele începute în timpul guvernelor anterioare fără ca partidul comunist să se opună tranșant deciziilor sale. Nu exclud că la mijloc ar fi existat o înțelegere între cei doi. 
În loc de încheiere,
dnă Sandu explicați-mi și mie cum e să consiliezi PCRM-ul ani la rînd, ca acum s-o faci pe marea democrată?



3 comentarii:

  1. Draga Elena... faci anumite confuzii in cele remarcate mai sus... NU DESPRIND IN CELE EXPUSE DE TINE O APARTENENTA A D/NEI SANDU LA PARTIDUL COMUNIST, faptul ca capacitatile si profesionalismul ei a fost apreciat si in alte guvernari, decit cea pseudo/democrata este numai de bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda mare prostie am citit.
    Draga scriitor-blogger, mai bine nu ai duce lumea in eroare,si mai ales faptul cu asa argumente slabe etc, unde este scris despre Leanca? ca a lucrat cu Filat ? cit de rai nu ar fii politiceni nostri insa oricum au o demnitate, nu poti fii mult timp (curva Politica) mai ales ca Voronin asa ceva nu iubeste, ceea ce ai scris e prostie, in fine ai dreptul la opinie,imi rau doar de oameni mediocrii care vor citi asta si te vor crede, prostii sunt multi din pacate .

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere