joi, 29 septembrie 2016

Cînd Maia Sandu a fost sinceră cu noi?

Cu doar o zi înainte de expirarea dății stabilite de CEC, 23 septembrie, pentru depunerea semnăturilor în susținerea candidatului la funcția de președinte, și-a făcut apariția și Maia Sandu cu 25 de mii de semnături.   Deși, la emisiunea în Profunzime din 4 septembrie se lăuda că deține numărul necesar  pentru a fi înscrisă în cursa electorală, Maia Sandu a mai tărăgănat-o vreo 18 zile. Motivul?

Dornici să semneze pentru dna Sandu n-au prea existat. Personal, aflată întîmplător în preajma USM pe 15 septembrie, am urmărit preț de cîteva minute cum durează procesul colectării semnăturilor în susținerea dumneaei. Ce credeți că a urmat? În decurs de-o oră cît am staționat, de cortul Maiei Sandu s-au apropiat doar 4 persoane interesate de personalitatea ei, restul treceau indiferenți. Asta deși,  dna Sandu ne asigura pe toți încă pe 4 septembrie că totul e ok.

Despre gravele probleme din campanie ale doamnei Sandu îmi comunica și un coleg, care susținea că Maia Sandu se confruntă cu grave probleme în colectarea semnăturilor, iar șanșa de-a fi înclusă în cursa electorală stătea  sub semnul întrebării.

Cum așa?
Simplu, îmi explica colegul care venea să întărească replica lui Sîrbu.
Popularitatea de pe faceebook  nu înseamnă și susținere directă.
Structurile teritoriale sunt extrem de instabile, în multe cazuri dînsele lipsesc.
Nici chiar în Chișinău, Sandu nu prea are pe cine miza. Majoritatea s-au decis, inclusiv și indecișii au proiectată o idee, care la alegeri se va transforma în vot.
Nu uita că Maia a întrodus camerele de laut vederi, deci, tineretul automat o va boicota.
Lumea s-a deșteptat coinchidea colegul...

Atunci mi-a apărut și întrebarea, cînd Maia  a fost sinceră cu noi?
În decurs de 9 ani a consiliat guvernarea comunistă.
Continuă politica inițiată de PCRM, concesionarea instituțiilor de învățămînt.
A semnat pentru concesionarea aeroportul Chișinău și furtul miliardului.

Altfel spus,
Mai Sandu a acționat în unanimitate numai cu minciuni în speranța că-i va merge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu