marți, 26 ianuarie 2016

A explodat mămăliga moldovenească

Pînă în anii 1990 mai nimeni nu cunoștea nimic de Mihai Ghimpu, în schimb pentru toți era cunoscut numele Gherghe Ghimpu. Respectiv, după decesul fratelui, Ghimpu se erijează în postura de mare luptător al valorilor și idealurilor românești ceea ce nu îl prea caracteriza. Chiar și așa imaginea sa de mare unionist a fost erodată continuu de înflăcăratul timpurilor Iurie Roșca. Considerent din care Mihai Ghimpu n-a reușit nimic pînă acum pe acest segment. Între timp, mai mulți apropiați a lui Gheorghe Ghimpu suțin că dînsul cu Mihai erau într-un conflict continuu. Mai exact, încă de pe atunci Mihai se remarca ca un lingău. Ceea ce a rămas pînă în prezent.
Ghimpu lovește în popor
7 iunie 2015, impus de Plahotniuc, Ghimpu organizează primul contra miting împotriva poporului. Ziua și ora desfășurării acestuia coincizînd cu manifestarea organizată de Platforma Da.
O lună mai tîrziu, mai exact  3 iulie, site-ul  privesc. eu scotea în evidență o chestie destul de interesantă cel viza nemijlocit pe Gjimpu: Hotărîrea Judecătoriei Centru privind nevalidarea turului doi al alegerilor locale,  dar imediat ce urma să aibă loc expunerea sentinței privescul își sistase transmisiunea, și la nici 30 min evenimentul era exclus din grila de programe. Sursele demne de încredere susțineau atunci  că totul s-a făcut pentru al șantaja pe Ghimpu. Or, accepta condițiile înaintate în constituirea alianței, ori Chirtoacă pierdea cîrma primăriei în fața socialistei Zinaida Greceanîi.

Lustruirea imaginii păpușarului
Imediat după turul II al alegerilor locale, unde nepotul a ieșit învingător, Ghimpu s-a  erijat la Publika tv, pentru ai lustrui imaginea stăpînului. Potrivit acestuia, Țopii ar fi jefuit VictoriaBank controlată acum de Plahotniuc. http://www.publika.md/mihai-ghimpu-verisorii-topa-sunt-oligarhi-implicati-in-jaful-de-la-victoriabank_2344811.html Asta deși, în perioada anilor 2010-2011 însuși Plahotniuc prin intermediul atacurilor raider deposeda VictoriaBank, Banca de Economii şi ASITO de acțiuni.  Lucru demonstrat prin hotărîrea emisă de Curtea de Justiţie din Amsterdam  pe 21 noiembrie 2014. 

Tot Ghimpu a uitat să  menționeze că conexiunile sale cu Plahotniuc datează cam din aceiași perioadă a atacurilor raider asupra VictoriaBank. Mai exact, imediat după preluarea băncii de către păpușar vicepreședinte VictoriaBank este numit nepotul liderului PL, Corneliu Ghimpu. La rîndui, mama lui Dorin Chirtoacă, Valentina,  ocupa funcția de economist la aceiași bancă, iar  soţia liderului PL, Dina Ghimpu, era şefă de direcţie la Ministerul Culturii, controlat tot de Plahotniuc.

Denigrări în adresa Țopilor au survenit și de la Dorin Chirtoacă în timpul campaniei electorale pentru turul II: “Cu câteva zile înainte de turul doi de scrutin, Răul Cel Mic, care mai poartă şi numele Dorin Cirtoacă, a spus la o dezbatere de la Jurnal TV că Viorel Ţopa este finanţatorul JTV, că Viorel Ţopa a furat un milion de dolari, acordând un credit neperformant, şi că de acolo au pornit problemele cu BEM-ul, iar dacă o televiziune are aşa finanţator însemnă că e şi o problemă cu această televiziune”,  a menționat Val Butnaru în cadrul Cabinetului din Umbră. http://www.jurnal.md/ro/politic/2015/7/3/manipularea-cu-ghimpii-lui-plahotniuc-val-butnaru/

La rîndui, Constantin Cheianu susținea că: “ în aceşti 25 de ani, cu cât mai dârz am apărat eu ţara de tancuri, cu atât guvernările alor noştri au devenit mai corupte şi mai criminale?!”http://www.jurnal.md/ro/social/2015/7/1/ghimpu-milionarul-voturilor-noastre-mai-pe-scurt/.apropo.  Apropo, pe atunci, dnul Butnaru ca și alți membri JTV vedeau în PL, PLR unica salvare a moldovenilor la alegrile din noiembrie 2014.  Acum mă întreb, ce s-o fi întîmplat între timp de și-au schimbat părerea???

Un lucru este cert, Ghimpu scuipa peste toți la stînga și la dreapta, în timp ce beneficia de sprijinul tuturor,  doar pentru ași satisface plăcerile personale și pe cele ale stăpînului Plahotniuc. Denigrînd încă de pe atunci poporul care începea a se deștepta.

Acum, cu aceiași ardoare Ghimpu atacă Platforma Da,  calificîndu-i drept mîna Moscovei. În timp ce susținătorul său de altă dată de la Bucuruști, Băsescu, vede Platforma drept unica salvare a poporului moldav de sub jugul oligarhic.

Alianța lingăilor
Pe 11 iunie 2015, Mihai Ghimpu susținea că nu va face coaliție cu PLDM și PD. Motivul invocat atunci de Ghimpu era că democrații și liberal democrații doresc compromiterea parcursului european al țării.http://inprofunzime.md/stiri/politic/pl-nu-vrea-coalitie-cu-pldm-si-pd-mihai-ghimpu-cu-cine-sa-facem–996441.html Ca nici la nici 3 săptămîni de la aceste declarații Ghimpu să răstoarne situația. Se vrea la guvernare, iar procurorul european a fost doar un mit de moment. „Procuror european poate fi şi cetăţean al Republicii Moldova, dacă el are cetăţenia unui stat membru UE. Sunt mai multe variante. Nu am ajuns la ceva concret. Sunt probleme. Cetăţenia nu este o problemă. Avem moldoveni în toată lumea. Şi în Rusia avem. Noi, liberalii nu avem alternativă. Ştim că venim la rău, dar dacă nu venim noi, va fi şi mai rău”, a declarat Ghimpu. Hazliu de tot.

Asta deși anterior, în cadrul unei emisiuni tv difuzate de unimedia Ghimpu se spăla pe mîni declarînd că PL n-a fost niciodată sub papucul  păpușarului. De fapt confirma astfel, conexiunile sale cu Plahotniuc. https://www.facebook.com/pavel.nasalciuc/videos/992485754130673/?hc_location=ufi
Ghimpu și-a tras-o de unul singur
15 ianuarie 2016 Ghimpu întră în istorie sub numele de IUDA, fiind dur huiduit de protestatari. Cu toate astea cu capul sus și plin de trufie își continua drumul spre bustul lui Eminescu. Seara, în loc să tempereze nemulțumirea oamenilor Ghimpu aruncă bomba către poporul nemulțumit declarînd că uneori trebuie să luăm decizii fără a consulta poporul, dacă dorim să mergem înainte”.  Susținînd astfel, noua componență a guvernului Plahotniuc în orice formulă n-ar fi fost cu condiția păstrării ministerelor din guvernul precedent, plus atribuirea funcției de președinte al parlamentului care iar reveni personal în timpul apropiat.

Ghimpu bătut de propriul electorat
5 zile mai tîrziu, 20 ianuarie, are loc investirea guvernului Filip, contra voinței populare. În timp ce se îndrepta spre intrarea parlamentului Ghimpu este bruscat dur de protestatari și împroșcat cu bulgări de zăpadă, chiar și așa cu aceiași trufie ca și la bustul eminescian Ghimpu lua în derîdere mulțimea furioasă salutîndu-i cu mîna de pe treptele legislativului. Situația n-a durat prea mult astfel. Aceiași mulțime atacîndu-l 3 ore mai tîrziu la ieșirea din parlament. Impactul a fost întratît de puternic încît Ghimpu s-a urinat pe el de 2 ori. Bătaia pe care am văzut-o cu toții fiind o mică parte din tot ceea ce a urmat ulterior în fața cinematografului Patria.

De fapt aceasta fiind măsura propusă chiar de el, doar că aplicată invers de astă dată: uneori trebuie luate decizii fară a consulta politicienii. Ceea ce s-a și produs.

Soarta lui Ghimpu au avut-o și dle ministre, care au trădat integritatea cetățenilor în egală măsură cu tovarășul PL. Au recunoscut-o dînsele personal, fiind bătute dur de protestatari. Personal condamn aceste fapte, dar asta a fost doar a miia parte din durerea poporului, aplicată chiar de ei din 2009 pînă în prezent.

Ghimpu a pierdut sprijinul extern
Chinul IUDEI nu s-a oprit aici. După votul acordat guvernului Filip, Băsescu s-a autosesizat. Declarînd că are dubii semnificative că Ghimpu ar fi unionist. http://independent.md/basescu-dubii-ca-ghimfpu-e-unionist-moldova-e-la-nivelul-romaniei-anilor-90/#.VqYX0vmLSUl Asta însemnînd de fapt pierderea unicul sprijin din exterior. Respectiv, orice alegeri acum sau peste 3 ani, Ghimpu va fi exclus din ecuația guvernării. Rescriind istoria sub pseudonimul IUDA.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu