miercuri, 10 februarie 2021

Miniștrii tupeiști cu pufușor pe botișor

 


Săptămîna aceasta vă avea loc prima tentativă de neinvestire a guvernului propus de Maia Sandu. Componența căruia este mai mult decît dubioasă.

Prim-ministru Natalia Gavriliță. Soțul acesteia, Vladimir Gavriliță este responsabil de schemele de corupție la Vama R. Moldova. Potrivit, scheme.md V. Gavriliță  deține funcția de consultant al prim-ministrului, responsabil pe domeniul organelor de forță și prevenirea spălării banilor. În timp ce soția sa de deținea funcția de ministru al finanțelor în cabinetul Sandu, Gavriliță V crîșuia la vamă contrabanda ilegală cu țigări.

Vicepremier pentru Reintegrare a fost propus Viorel Cibotaru. ONGist, ex ministru al apărării în guvernul Sandu  dar și președinte al PLDM în intervalul iunie 2016- septembrie 2018.

La Finanţe este desemnată Rozalina Albu, care în 2019 a fost şefa cabinetului ministrului de atunci, Natalia Graviliţa.

Sergiu Litvinenco - candidat la funcţia de ministru al Justiţiei. Este  deputat PAS și cumnat cu Vladislav Gribincea, ex candidat la funcția de procuror general desemnat de PAS. Soacra lor, Maria Iovu, este renumita contabilă de la VictoriaBank implicată în furtul miliardului. Litvinenco este și membru în Consiliul Superior de Securitate.

Mihai Popşoi a fost propus  la conducerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Tatăl său este cel mai înflăcărat comunist din teritoriu. Fiul în PAS, iar tatăl cu carnet de comunist. Se împacă bine estul cu vestul în familia Popșoi.

În calitate de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost propus Ion Luca, fondatorul unei companii de vinificaţie.

Ala Nemerenco este propusă pentru funcția de Ministeru al Sănătăţii. Nemerenco actualmente se află în centrul unui scandal pentru deținerea unei diplome false de master în managementul sănătății publice. În UE pentru o astfel de faptă se intentează dosar penal cu suspendarea din funcție.

În fruntea Ministerului Apărării a fost propus Anatolie Nosatîi, care până anul trecut a fost şef de direcţie în cadrul Statului Major al Armatei Naţionale. Fost ofițer militar în cadrul Departamentului pentru operațiuni de menținere a păcii al ONU din New York. Este decorat cu Ordinul “Credință Patriei” și “Meritul Militar”, Medalia Internațională a Organizației Națiunilor Unite pentru participarea la misiunile ONU, și Medalia ”Steaua de Bronz” pentru participarea în două misiuni umanitare post-conflict din Irak. Altfel spus, Nosatîi din cuvîntul lui Hogan nu va ieși.

Ana Revenco se vrea la MAI. Actualmente Revenco ocupă funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Tot ea este subiectul unui scandal ce ține de tăinuirea averii, ar fi vorba de 12 conturi bancare și o casă de o frumusețe rară.. Potrivit mass-media, dînsa își dădea spre chirie mașina personală firmei pe care o conduce tot ea- contra sumei de 2000 de euro lunar, timp în care veniturile întreprinderii erau cu mult mai mici decît plata pentru arenda mașinei. 

Secretarul general al Administrației Prezidenţiale, Andrei Spînu, a fost nominalizat pentru funcţia de ministru al Economiei şi Infrastructurii. La 34 de ani ai săi, Spînu este un tînăr antreprenor cu conturi în Ofshore. Are un ditmai palat în Chișinău estimat la 8 mil de lei. Sub conducerea lui Filat, Spînu era șef pe tinerii peledemiști.

Pe Anatolie Topală, Gavriliță îl vrea la şefia Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în prezent este secretarul general al instituţiei, iar anterior a fost directorul Agenţiei pentru Curriculum şi Evaluare. Maia Sandu afirmă că Topală este „Eroul Bacalaureatului”, întroducerea camerelor la BAC.

Cu o echipă de corupți Gavriliță își propune să lupte cu corupția. Hazliu, așa-i?

Așa arată oamenii buni în timpuri grele pentru țară.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu