marți, 8 decembrie 2020

Renatic lăsat intenționat pe dinafară

 Că Renato e balabol, puțin spus. Iar gestul Maiei de a-l lăsa pe dinafară mă bucură enorm. Poate va înțelege omul că este folosit de toți exact ca un prezervativ. Voturile Partidului Nostru contînd doar în alegeri.

Evident e greu să crezi că Maia te va lasa pe dinafară așa rapid, din moment ce pentru ea semnează ambasadorii acreditați la Chișinău Hogan și Ioniță. Care te mai și asigură deschis că opțiunile politice îți vor fi auzite. Nu excludem că au existat și unele asigurări personale pentru haiducul de Bălți, printre care că va scăpa de pușcărie, că nu-i va fi confiscată averea, nu i se vor analiza cheltuielile nejustificate din campanie etc.

Ce n-a înțeles Usatîi

Evident, imediat după primul tur de scrutin voturile acumulate de Usatîi ne-a șocat pe toti, 13% fiind primar prin skipe 2 mandate/ premieră pentru Moldova. Ținînd cont și de trecutul dubios al său, nu m-ar mira să auzim curînd că este implicat și-n furtul miliardului pe lîngă Landromat, trafic de droguri, evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

Consilier a lui Filat, cumătru cu Plahotniuc, aliat cu Năstase pe care l-a desființat politic la Jurnal,  omniprezent la TV8, altfel spus Usatîi a considerat că și-a tatonat terenul pe segmentul centru dreapta controlat de Maia/ Andrei.

Anume aceste 13 % au determinat-o pe Maia să se așeze la masa de discuții cu Renat. Discuții extrem de vagi, Maia declarînd nu o singură dată că dînsa l-a sunat inițial pe Renat, după au convenit o întîlnire la oficiul PAS. Deci, nu s-a mers pe un teren neutru pentru ai întări și mai mult ideea de aliați. Imediat după acea întîlnire Usatîi se vedea învingător, asigurîndu-ne pe toți că juriștii PAS deja lucrează la declanșarea alegerilor anticipate. În timp ce Maia murea de rîs. Deși, socialiștii declarau între tururi că Usatîi este folosit, iar Maia se va debarasa de el imediat după turul II. Harvardul nepermițîndu-i Maiei să se aliaze cu penalul Usatîi. Dar așa cum am menționat, întîlnirea de la sediul PAS i-a întărit ideea lui Usatîi că dînsul este extrem de important.

A doua zi după alegerile din turul II aceleași mass-medii care-l invitau necontenit, gen Jurnal, TV8 lansau titluri: la Bălți a cîștigat Dodon... lăsînd de înțeles că votanții lui Usatîi 13% au votat pentru ambii candidați, Maia cîștigînd și fără de suportul haiducului de Bălți. Diaspora făcînd și diferența.

Să vedeți că asta n-a fost de ajuns. Renatic neînvățîndu-și lecția.

Imediat după alegeri Renatic s-a refugiat pe malul mării în Egipt. După, în Germania la tratament. Chiar și așa, și-a întrerupt tratamentul de dragul Maiei. Mai exact și-a anunțat prezența la protestul din 6 decembrie. Evident, Renato a sperat că Maia îi va oferi microfonul, iar el își va consolida poziția de mare aliat și factor decisiv în alegerile din 15 noiembrie. Iată că Maia și de astă dată la lăsat pe dinafară, pe scenă cocoțîndu-se toți penalii, mai puțin Usatîi. Și ghini o făcut, numai așa electoratul PN va înțelege cine este Renatic cu adevărat!!!

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu