joi, 14 mai 2020

Cu ce deranjează Dodon?





Igor Dodon este unul dintre puținii președinți ai R.M. care pledează deschis pentru relații bune atit cu Estul, cit și cu Vestul. Rarietate pentru Moldova. Fapt care și incomodează toate guvernările și oponenții politici, orientați strict pro-România, pro-Europa.

Ca și pro-europenii, Dodon are saptămînal discuții cu toți ambasadorii acreditați la Chișinau. Iarăși, rarietate.  Așa ceva n-ati văzut nici la Sandu, nici la Candu, nici la Plahotniuc. Ultimul, chiar și dacă se și întîlnea cu toți, o făcea doar pe ascuns, și doar pentru a-și asigura fundul și businessul.

Datorită acestei calitați, Dodon a reusit reluarea exporturilor în Federația Rusă, stopate de către guvernarea precedentă. Fapt care o incomodează deschis pe Maia Sandu și echipa sa, orientați strict pe implementarea sarcinilor impuse de europeni.

Dodon a negociat prețul la gaz, deși sarcina dată intra în obligațiunile prim-ministrului, Maia Sandu.

Datorită lui Dodon azi avem acces și la tv rusești. Altfel spus, a creat un echilibru intre media din Est și Vest.

Nici europenii nu stau cu mîinile în sîn. Foarte rapid s-au reorientat către electoratul pro-rus. Deja cîțiva ani la rind, aceștea pompează sume enorme în tv și presa scrisa afiliată Maiei Sandu pentru emisiuni și stiri de limba rusa, content autohton. De ex: Jurnal TV, TV8, rise.md, agora.md, etc....televiziuni și presa scrisă concepute inițial doar ca publicații de limba română. Dacă limba rusă este limba ocupanților, de ce pompați bani grei pentru a o mediatiza. Nu cumva din aceleași interese politice pe care le propagă și Dodon?

Membrii PAS-PPDA fulgerau în stînga și în dreapta la instalarea guvernului Chicu. Cică, guvernul lui Dodon va îngheța asistența UE pentru Moldova. Surpriză! Guvernul Chicu a îndeplinit toate condițiile înaintate de FMI.

Toți credeau ca Dodon va anula regimul liberalizat de vize. Iarăși  MIT, promovat intens de dreapta.

Dodon este cel mai detestat politician, prin efortul conjugat al mass-mediei. Cu toate astea, toți jurnaliștii își pun capul pe trunchi, doar să-l aibă pe Dodon o dată în platoul lor. Egal că-i ProTV, TV8, Jurnal, etc.

Personal Maia Sandu afirma că procurorul general este în mîinile lui Dodon. Doar că,  încă de la investirea lui Stoianoglu, procuratura examinează doar adresările din partea PPDA, PAS, Pro Moldova împotriva lui Dodon și a PSRM.

Toate dosarele oponenților politici a lui Dodon au fost închise, ex: Tcakiuc.

Dodon este printre puținii președinți orientați spre cetățeni. Nimeni pînă acum n-a efectuat atîtea vizite în teritoriu. La inițiativa sa, au fost votate, în parlament, un șir de măsuri sociale ce vin în sprijinul cetățenilor. Acțiuni care sfidează activitatea executivului condus de Maia Sandu.

Dodon este detestat de toți, deoarece poate tot ce poate Maia Sandu. Ba chiar  poate ceva mai mult ca Maia, menținerea relațiilor bune cu Estul și cu Vestul. Fapt ce-i deranjează pe majoritatea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu