luni, 23 decembrie 2019

M. Sandu n-ar trebui să uite că datorită lui Năstase se bucură acuma de încrederea a 26% electorat



Maia Sandu n-a luptat nicio zi cu Plahotniuc, dar culege pe deplin roadele. Puținele expuneri publice în legătură cu Plahotniuc au rezultat în urma presiunii manifestate inclusiv de cei care se asociază cu electoratul PAS... Iar cînd a prins gustul puterii nu exclude o coaliție cu PD.

Maia Sandu uită cine a propulsat-o în politica mare...


Se pare că 2020 vine cu surprize surprize pentru electoratul PAS și DA. Maia Sandu vrea la guvernare alături de PD, după ce s-a descotorosit definitiv de A. Năstase.https://www.ziarulnational.md/maia-sandu-nu-vrea-sa-auda-de-o-fuziune-intre-pas-si-ppda-politiciana-a-vorbit-de-fetele-noi-care-vor-aparea-in-pas-si-de-posibilitatea-de-a-reveni-in-parlament

Pînă la cădera guvernului condus de ea, Maia Sandu, vorbea despre o coaliție cu PD, abia după o reformă profundă în interiorul partidului condus anterior de Plahotniuc. Declarațiile erau făcute în timp ce PAS și PPDA încă formau un BLOC și nimeni nu credea că se desface prea curînd.

Ideea despre o eventuală coaliție cu PD a fost expusă, nu o singură dată, și de la tribuna parlamentului de către vice-președintele PAS, Igor Grosu. Mai în glumă mai în serios acesta vocifera retorica Maei Sandu. Coaliție cu PD și punctum.

Imediat după căderea guvernului, 12 noiembrie 2019, Maia Sandu a schimbat registrul. O coaliție cu PD este inevitabilă. “Inițial PD să-și retragă sprijinul pentru guvernul Chicu, oamenii PD din guvern, apoi este gata să se așeze la masa de negocieri cu conducerea PD”. http://tv8.md/2019/12/18/maia-sandu-admite-ca-pas-s-ar-putea-aseza-la-masa-de-negocieri-cu-pdm-in-ce-conditii-ar-discuta/

Fiți atenți, deja nici reforma pe interiorul PD, la care se referea anterior, nu mai este prioritară, precum revenirea PAS la guvernare cu ajutorul PD.

Mai mult decît atît, dînsa suține că PAS ar fi avut un scor mai bun în teritoriu dacă mergea că partid separat în scrutinul local. O lovitură extrem de dură pentru DA, care în 2016 au creat din ea un lider. https://unimedia.info/ro/news/a6c025af061b1b13/emisiunii-loc-de-dialog-de-la-radio-moldova.html

Amintiți-vă anul 2015, începutul lui 2016, nici vorbă de Maia Sandu, numele ei nici nu figura în sondaje. Dînsa apărea la rubrica  „și alții” sub 1 % încredere din partea cetățenilor.

În 2016 toți o priveau pe Maia ca unul dintre miniștrii marionetă utilizați pe larg de Plahotniuc.

Toți și-o aminteau ca unul dintre miniștrii care a votat pentru concesionarea aeroportului în prima fază.

Toți și-o aminteau ca unul dintre miniștrii care a votat pentru subvenționarea celor 3 bănci din BEM.

Toți și-o aminteau ca ministra care a declanșat prăbușirea sistemului de învățămînt o dată cu întroducerea camerelor la BAC.

Toți și-o aminteau pe  Maia ca omul care a modificat Codul Educației, în urma căruia, limba rusă din disciplină obligatorie, a devenit disciplină opțională, etc.

Și numai datorită lui A. Năstase, Maia Sandu a ieșit din anonimat, și din rahat.

Acum e tocmai momentul ăla cînd  Maia Sandu ar trebui să-și amintească că 26% încredere din partea electoratului se datorează întru totul celui care a fost și încă este liderul PPDA, Andrei Năstase. Fără suportul lui Năstase n-ar fi ajuns principalul contra candidat al lui Dodon în 2016. Fără de suportul lui Năstase  n-ar fi fost acuma prim-ministru.

Dacă sursa de popularitate a Maiei Sandu este faptul că ea este integră și nu este coruptă, în momentul în care face coaliție cu niște corupți (PD), pe care s-a apucat, de fapt, să-i scoată din joc, atunci sistemul de coordonate se ruinează integral. Oamenii nu mai înțeleg unde este bine și unde este rău, menționa unul din fruntații PPDA, Stefan Gligor, pentru europa liberă. https://moldova.europalibera.org/a/30330856.html

PS: Maia Sandu mizează pe naivitatea moldovenilor, care așa și n-au înțeles ce jocuri face ea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu