marți, 6 martie 2018

Maia Sandu îl exclude pe Năstase de la primărie?


Andrei Năstase la propriu nu are verticalitate. Sunt 2 ani la mijloc în care este umilit public de către PAS, și nu întreprinde absolut nimic.

20 noiembrie 2017, Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat oficial că la alegerile parlamentare din 2018 vor merge într-un bloc comun. Lidera PAS afirmă că trebuie să creeze o forță care să stea în calea binomului Plahotniuc-Dodon. Între timp lucrurile s-au inversat. Blocul trebuie creat pentru a sta în calea lui Dodon,  lasă de înțeles Maia Sandu.

9 februarie 2018, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr vor prezenta, ​săptămîna viitoare, mecanismul după care vor fi selectaţi cetăţenii care vor fi acceptaţi pe listele electorale şi în calitate de candidaţi în circumscripţiile uninominale. Declaraţia a fost făcută de preşedinta PAS, Maia Sandu. Imediat după propunerea lansată de Andrei Năstase, Maia Sandu a declarat că nu va fi niciun principiu de parietate precum dorește liderul PPDA, ci după cum va dori societatea civilă.

Avem cazul alegerilor din noiembrie 2016, cînd la îndemnul societății civile Andrei Năstase a plecat capul în fața Maiei Sandu. Acum, ca și atunci,  Maia a vrut să curețe lista electorală din capul locului, avînd în blocul dat doar oameni manevrabili și supuși lui Plahotniuc pentru o eventuală coaliție.

21 februarie 2018, Maia Sandu NU e sigură că blocul PAS/PPDA va fi format.

26 februarie Andrei Năstase își reiterează poziția. Potrivit acestuia, “noi nu ne facem frate cu dracul ca să trecem puntea. Orice colaborare cu partidul lui Plahotniuc este exclusă din start. Acum şi pe viitor”. 

2 martie 2018, Maia Sandu declara că PAS va avea propriul candidat pentru funcția de PRIMAR al capitalei: „PAS are susținere bună în Chișinău”. Din capul locului, Maia îl exclude pe Andrei din joc. Pe seama cui s-a ridicat PAS ca partid? Nu cumva pe  spatele celor de la PPDA? De cîte ori a-ți văzut-o pe Maia Sandu în fruntea protestelor? Amintiți-vă cum se masca sub ochelari pentru a nu fi identificată de protestatari. Să n-o fi tras de mînecă Năstase, Maia pînă astazi nu știa  cît de greu o duc  oamenii în sate.


La îndemnul Maiei Sandu a fost distrusă mișcarea protestatară în frunte cu Andrei Năstase. Ia,  de rînd cu societatea civilă, la care face trimitere acum, au dispersat mulțimea, oferind un ultimatum guvernării.  Ce s-a întîmplat apoi? 

A fost legitimat guvernul Filip. 

S-a întors vreun leu din milliard? Evident că nu

A dispărut Plahotniuc? Nici atît, din contra alianța s-a extins. 

Imediat după anunțul PPDA din 5 martie, privind candidatura lui Năstase la funcția de primar, în spațiul public își face apariția mișcarea  Civică Europeană din Republica Moldova, cu un îndemn, către  partidele politice proeuropene să desemneze un candidat comun la alegerile locale din Bălți și Chișinău.  Ca a doua zi, 6 martie, Plahotniuc să  susțină inițiativa Mișcării Civice. Întîmplător? Evident că nu.

Membri ai  Mișcării:     
Anatol Țăranu, declarat lingăul păpușarului de către Jurnal.
Valentin Dolganiuc, membru al platformei DA. Omul dat jura în fața tuturor că nu are tangențe cu Plahotniuc.
Ex ministrul apărării- PLR, Valeriu Troenco. Toți lingăi ai păpușarului.

 Toți o vor pe Maia Sandu primar.

Concluzie: Năstase este încolțit din toate părțile. Dacă ratează campania pentru Chișinău înscrie rîndurile cadavrelor politice.

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu