joi, 6 iulie 2017

Cum Dorin și-a înscenat arestul?

Pe 25 aprilie, aveau loc primele percheziții în interiorul primăriei, în cazul parcărilor cu plată. În total ofițerii CNA au reținut 7 inculpați: Nistor Grozavu, Igor Gamrețchi, Ghenadie Ivașcenco, Serghei Islentiev, Olga Andriuță, Alexei Curti, Alexandr Pincevschi. O lună mai tîrziu, exact 25 mai,  este reținut însuși edilul capitalei. În urma reținerilor inculpații au fost plasați în arest la domiciliu. Grozavu și Gamrețchi între timp au fost eliberați pentru colaborare cu ancheta.  


Victimizarea lui Dorin

Dorin Chirtoacă este mega nedorit în Chișinău, iar pentru ași încheia mandatul are nevoie de susținere. Pe care nicidecum n-o va putea obține, decît prin victimizare.

Prezent în cadrul unei emisiuni de la tvc 21, Chirtoacă a anticipat a sa reținere. Chiar și așa edilul n-a întreprins nimic pentru a lăsa ordine în interiorul instituției. Din contra a creat haosul să ne arate tuturor că capitala nu poate funcționa fară de prezența sa.

Primarul a fost reținut în seara zilei de 25 mai și plasat în izolatorul CNA pentru 72 de h. Chiar și așa termenul său a fost înjumătățit a doua zi, cînd a fost transferat  în arest la domiciliu. Pe 29 mai, liderul PL este surprins în timp ce-l vizita pe Dorin acasă, deși legea prevede expres că învinuitului i se permit în vizită doar rudele de gradul I.

Două zile mai tîrziu, însuși Dorin este surprins de trecători plimbîndu-se în plină zi. În context, Ion Ceban susținea pe facebook, că Dorin ar fi fost văzut și la Ciocana.

Pe lîngă faptul că beneficiază de timp pentru plimbări în aer liber, Chirtoacă își execută și atribuțiile de lucru. Semnează dispoziții de acasă,  convoacă ședința consiliului municipal, înaintează candidați la funcția de viceprimari, fără a se consilia cu fracțiunile.

Pe 22 iunie, lui Chirtoacă i-a fost prelungit mandatul de arest cu încă 25 de zile. De astă dată procurorii l-au plasat în arest la Colonița. Deși, personal n-am auzit vreodată ca arestul se să efectueze la adrese diferite la solicitarea bănuitului. Dacă era așa ușor și Shor putea alege casa sa din Moscova nu cea de la Orhei.

Prin analogie. Primarul orașului Taraclia a fost demis în 2015 fiind bănuit că ar fi taiat cîțiva copaci din curtea primăriei. Deși, copacii au fost  retezați cu mult înainte de venirea sa în fruntea instituției. În schimb Chirtoacă, bănuit de trafic de influență își exercită atribuțiile bine merci.

Concluzie. Chirtoacă și-a înscenat arestul pentru a scăpa de persoanele incomode de la primărie. Pe Gamrețchi l-a concediat deja, pe Grozavu îl va demisiona curînd. Ulterior va capitula primăria cu ajutorul  noilor viceprimari Munteanu, Moldovanu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu