joi, 27 aprilie 2017

Mafia din primăria Chișinău

Mafia din primăria lui Chirtoacă
De-a lungul carierei sale Dorin Chirtoacă și-a selectat minuțios oamenii în echipa sa, astfel încît să dispară orice urmă de compromis. O parte din ei sunt oamenii lui Plahotniuc, alții au nimerit ca printr-o minune în incinta primăriei și se bucură de cea mai înaltă apreciere din partea edilului, deși locul lor nu este nicidecum în administrația publică locală.  Nu întîmplător un apartament în Chişinău este mai scump decît un apartament în Spania datorită faptului că 30% din costul acestuia îl constituie mita. Mita de pe urma căruia se înbogățea Grozavu.

Nistor Grozavu este cel mai longeviv viceprimar de Chișinău. Implicat în numeroase scheme din care a ieșit mereu basma curată. Încă în 2011, Marcel Darie, evidenția  o schemă clasică  de luare de mită în cadrul Direcţiei Arhitectură şi Urbanism. Potrivit lui Darie, primul document necesar pentru începerea proiectării unei construcţii este certificatul de urbanism. Acesta este semnat în primă instanţă de către şefa secţiei pentru Persoane Juridice Aliona Cazacu, şi de către şefa secţiei persoane fizice Maria Grozavu (Maria Grozavu este  șefa Secției autorizări construcții individuale a Direcției Generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare și  soția lui Nistor Grozavu).
La această etapă mita constituie între 500–1000 de euro.
În cazul în care construcţia prezintă interese comerciale sau de altă natură majoră, problema se rezolvă la un nivel ierarhic superior — la şeful direcţiei dl Modîrcă. În acest caz mita este mult mai mare şi devine indirectă legiferîndu-se prin intermediul firmei Marhitrav care aparţie soţiei domnului Modîrcă.
Următoarea etapă o constituie semnătura viceprimarului de ramură dl Nistor Grozavu. Acesta acţionează prin următoarele trei filiere:
1.     Semnează documente venite de la soţie (şefa secţiei Maria Grozavu)
2.     Semnează documente venite de la firma proprie de proiectare
3.     Semnează documente venite de la persoane afiliate pe linie de partid
În toate aceste scheme în calitate de intermediar este finul dlui Grozavu colaborator al secţiei conduse de soţia acestuia. http://www.e-democracy.md/elections/chisinau/2011/docs/marcel-darie/201105061/ 
Potrivit declarației de venit pentru 2015, Nistor Grozavu  ar locui într-un apartament cu suprafața de 186,3 m.p, iar veniturile iar fi modeste, comparativ cu ceea ce se vehiculează în mass media. Uitînd să menționeze că duce o viață de lux în casa în care stă și  Marian Ilici Lupu.
La 1  octombrie 2015 Grozavu intră în vizorul CNI. 2 luni mai tîrziu din nou este analizat cu lupa de Centrul Nțional de Integritate.  De astă dată Grozavu l-ar fi favorizat pe fiul său. Acesta i-a semnat o autorizație de construcție fiului Victor Grozavu.  Numai în 2012 firma fiului său ar fi beneficiat de peste 20 de autorizații din partea tatălui. http://www.moldovacurata.md/news/view/istoria-autorizatiei-semnate-de-catre-nistor-grozavu-si-sotia-sa-curtea-de-apel-a-constatat-lipsa-conflictului-de-interese-dar-procurorii-continua-sa-verifice-posibilul-exces-de-putere
Igor Gamrețchi- șef Directia transport și căi de comunicație. A ajuns în această funcție deoarece a fost coleg de clasă cu Chirtoacă. În mediile restrînse este cunoscut drept un corupt. Numele său figurează în cadrul unui dosar intentat de CNI pentru conflict de interese în selectarea antreprenorului pentru reparaţia străzii Alecu Russo. http://www.publika.md/igor-druta-si-igor-gamretchi-ar-putea-fi-cercetati-penal-pentru-fals-in-declaratia-de-avere_2057861.html   La comanda lui Gamrețchi au fost trasate pistele pentru bicicliști. Cunoașteți cu toții halul acestora. Potrivit lui Gamrețchi, efortul trebuie apreciat nu calitatea pistelor. Pe cînd, banii aruncați în vînt sunt o nimica toată: vorbim de doar cateva mii de lei, cat, eu nu pot sa va dau dezvalui, dar asta sunt niste copeici fata de lucrarile care sunt facute de directie.”  http://uniuneajurnalistilor.md/primaria-nu-vede-o-problema-in-faptul-ca-mii-de-lei-au-fost-aruncati-in-vant-in-cazul-pistelor-pentru-biciclisti/   La cîtă mită luați zilnic dle chiar că sunt copeici pentru dtră  nu și pentru cetățeni.
Pe 15 octombrie 2015, în cadrul ultimul discurs în calitate de deputa, filat susținea că Dorin Chirtoacă și administrația locală ar avea 600 dosare deschise la procuratură generală. Cu timpul ele bor bufni.  https://www.youtube.com/watch?v=1IN8BQojB8Q&feature=share Iată că timpul a sosit, iar Plaha nu iartă absolut nimic. Următorul va fi Dorin Chitoacă.
Concluzie: Chirtoacă conduce cea mai coruptă și incompetentă echipă. Mintea cărora este cum să fure mai mult de rînd cu primarul, nicidecum să rezolve problemele dtră. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu