marți, 17 mai 2016

Maia Sandu să stea la Pușcărie nu la Președinție

Pe 15 mai  a avut loc  congresul de constituire PAS. Cum și era de așteptat în fruntea partidului a fost aleasă cea mai „integră persoană” din politicul actual.




Din start imi permit a menționa că dna Sandu vorbește în termeni absolut abstracți politicului actual, deoarece dînsa personal a trădat de rînd cu toți. Iar trădarea la care face aluzie e tocmai cea de pe timpul cînd era membră a guvernului. Trădare pe seama căreia își clădește acum imaginea.

Dar, pînă ami înșira argumentele, vă propun doar un fragment din discursul, de la  primul congres al PAS,  al Maiei Sandu: “ După 25 de ani ne-am ales cu un stat capturat și cu o țară care dă bir cu fugiții. Am pornit acest proiect politic mai mult de nevoie decît de voie, asta după ce-am asistat la încă o trădare din partea clasei politice”.

În cele ce urmează moi voi referi strict la trădarea de care vorbește dumneaei…

Ajunsă în fruntea Ministerului Educației, Maia Sandu a instituit reforma concesionării instituțiilor de învațămînt. În consecință ne-am ales cu instituții părăsite, dar întreținute tot din fondurile alocate anual de stat.

Maia Sandu  personal a participat la furtul secolului prin  semnarea, mascarea  și tăinuirea acestui jaf.  Deci, dînsa automat ar trebui să ajungă pe mîna Procurorilor Anticorupție , și chiar la pușcărie. Ideea este împărtășită și de Ion Dron:”Fostă membră a Guvernului, reprezentantul acestui partid, care semnat pentru furtul unui miliard, astăzi vine să ne fericească cu 50 de ani înainte. De unde vine banul? Nu din miliardul cela se mai face un partid pentru a salva un alt partid?”.

Apropo, prin intermediul acestui furt Maia Sandu  ne-a făcut automat datori la stat pentru următorii 25 de ani. Și a obligat la rîndu-i, actuala guvernare să împrumute bani din România pentru achitarea pensiilor, în timp ce datoria externă a RM crește zilnic cu 10 mil de lei.

În anul 2014, cu privire la asigurararea stabilității macroeconomice, Maia Sandu, împreună cu componența  guvernului Leancă, semnează pentru acordarea creditelor de 9,5 miliarde de lei băncilor falimentare, BEM, Unibank și Banca Socială. Deși, cu toții știam că  injectarea era ineficientă.

Deci, Maia Sandu conștientă de propriile acțiuni a lipsit toți pensionarii timp de un an și 2 luni de pensia lunară.  Sau altfel spus, 474 705 mii de persoane ar fi beneficiat de pensii în valoare de 1667,7 lei lunar timp de un an, ceea ce le-ar fi permis să ducă un trai aproape decent.

În contextul, în care fondul de pensii stabilit pentru anul 2015 a fost de 8 miliarde 730 de mil.

Deci, printr-o hotărîre greșită de guvern, statul a pierdut mai mult decît valorea anală a veniturilor persoanelor în etate.

Pe scurt: Maia Sandu trebuie să stea la Pușcărie nu la Președinție.


7 comentarii:

  1. Capra face și oaia trage. Adevărul e că se tem de Maia Sandu si reformele ei toti hoții corupti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da hai sa ne temem de o oita ca Maia Sandu cine vrea? Oare nu se vede ca mioara din PLDM maia Sandu, o ia razna cu afirmatiile ca ea va viri tara in anticipate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PLDM te doare pe tine.. dacă ea este oiță atunci tu esti cogemete Bou. după care criterii alegi tu liderii la guvernare ?

      Ștergere
  3. Maia Sandu nu este altceva decit un proiect politic de-a lui Filat, finantat tot din miliardul furat. Dupa ce PLDM a suferit infringere, PAS vine sa reincarneze acest partid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maia Sandu nui soră cu Filat, nu prejudeca, încă nu se stie cine a furat miliardul, în Moldova nu răspund acei care fură. Acei care fură au putere să facă scenarii pentru ochii lumii si stau linistiti. În PAS sunt oameni corecți si cei mai important integri si fideli oamenilor simpli.

      Ștergere
  4. Cea care a fost atîția ani în rîndul PLDM-lui și a fost și pe lista lor electorală, ori în calitate de ministru, a ieșit în PMAN alături de alți PLDM-ști și de platformiști finanțați din acel miliard furat, care a fost semnat de Maia!
    Cum să poți striga că vreai țara înapoi? ce drept moral poți avea?
    încearcă să se distanțeze de trecut, dar poporul nu e așa prost, el nu uită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vorbi vorbe. În miliardul furat sunt si interese politice, interese care manipulează lumea.

      Ștergere