miercuri, 25 mai 2016

Ghimpu recunoaște că alegerile prezidențiale vor fi falsificate

Deși, campania electorală n-a început de facto, Ghimpu recunoaște că alegerile prezidențiale vor fi falsificate.

Prezent în cadrul unei emisiuni tv, Ghimpu s-a arătat ferm convins că opoziția n-are nicio șansă să ia președinția în fața candidatului PD. „Nu ajunge Dodon președinte cum nu voi avea eu 20 de ani. Nici Maia Sandu nu are nicio șansă la prezidențiale. Avem un plan. Pentru ce am mai intrat noi în nunta asta?”, a declarat Mihai Ghimpu.

Reieșind din dinamica evenimentelor ce au loc în ultima perioadă de timp, ajungem la concluzia că planul expus de Ghimpu s-ar adeveri  extrem de simplu și rapid.

În primul rînd, pe 11 februarie 2016 a expirat mandatul actualei componențe CEC. Actualmente, ne aflăm spre sfîrșitul lunii mai, iar comisiile parlamentare așa și n-au avizat pozitiv noua componență propusă spre examinare.

Din practica desfășurării ședințelor ordinare, tempoul examinării proiectelor de legi, s-ar putea ca și după alegerile prezidențiale, stabilite pentru 30 octombrie, să avem aceeași componență CEC, în frunte cu incontestabilul Iurie Ciocan, maestru emerit în falsificat. Mai cu seamă că se apropie vacanța parlamentară.

Doar, este cunoscut faptul că guvernarea Plahotniuc are nevoie de-o lună pentru pregătiri, pînă la începerea sesiunii toamnă-iarnă, și instantaneu ne trezim cu 1 octombrie la geam, cînd Ciocan va urmări personal printarea buletinelor de vot.

În al doilea rînd, Plahotniuc așa și n-a renunțat la visul său de-a conduce Republica Moldova. Referindu-se la subiectul dat, fostul membru PD, Stela Jantuan, susținea recent că păpușarul ar putea reveni în forță în timpul sezonului estival. Mai exact iulie-august, cînd toți suntem în vacanță.

Astfel, în formula Ciocan la CEC și Tănase la CC, Plahotniuc poate deveni și președinte.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu