joi, 21 decembrie 2017

Remedierile guvernamentale demonstrează implicarea păpușarului în furtul miliardului

Remedierile guvernamentale efectuate de PD denotă probleme la toate ministerele ce le conduc. Aspecte tot mai pronuntațe și de sondajele sociologice care constată că sărăcie, corupția, șomajul sunt tot mai pronunțate de la an la an.

Alexandru Tănase- a fost unul din fondatorii PLDM, prim-vicepreședinte a partidului,  dar și un principal actor în guvernele Filat, în calitate de Ministru al Justiției.  Pe 8 aprilie 2011, printr-o decizie a lui Filat, Tănase este propulsat de la Ministerul Justiției la Curtea Constituțională. „Avem nevoie de oameni cu suflu şi capacitate şi acolo”, a comentat Filat numirea lui Tănase în noua funcţie.  2 ani mai tîrziu, 22 aprilie 2013, printr-o decizie a CC, în fruntea căreia stătea Tănase, Filat  este anunțat că se află ilegal în funcția de premier în exercițiu. Din decizia curții: “Prim-ministrul unui Guvern demis prin moțiune de cenzură pentru suspiciuni de corupție se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile”. Acum  acest Tănase, care este și un mare anti statalist,  revine la funcția cea deținut-o în timpul guuvernelor Filat, de astă dată culcat deschis sub PDM.
Iurie Leancă-după plecarea lui Tănase din PLDM, Leancă este numit în funcția de prim-vicepreședinte a partidului. Ca și Tănăse a fost membru a echipei ministeriale  a PLDM în ambele guverne conduse de Filat, în calitate de prim-viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe și integrării europene. Imediat după decizia CC din 22 aprilie 2013, Leancă este numit prim-ministru interimar.  Timp în care se și produce devalizarea sistemul bancar. “El nu a salvat sistemul bancar, el l-a ruinat.”, susținea Andrei Năstase în cadrul unei emisiuni tv. Actualmente, Leancă s-a refuzat de funcția de vicepreședinte al legislativului oferită la fel de PD, în schimbul aceleiași funcții deținute în timpul guvernelor Filat.

Chiril Gaburici- de cînd a fost nominalizat pentru funcția de Ministru al Economiei,  toată lumea se întreba dacă și-a găsit diploma? Una peste alta Gaburici se face complice la furtul miliardului. Prin readucerea sa în fruntea unui minister așa de serios PD recunoaște că Plaha este  implicat direct în furtul miliardului.
Toți care l-au crucificat la timpul pe Filat, azi sunt membri ai echipe PDM.  
Salvează  Moldova în plin an electoral.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu